Skip to main content

Ep. XXII: CARP nu a ”picat” încă fiindcă e ”ținut în brațe” de BOLOJAN! Cine e BOLOJAN și ce drept are acesta ca să-l țină pe pensionatul CARP drept exponent al PNL BIHOR ca manager ilegal al Spitalului Județean BIHOR?!

| Foncea Dacian |

Experimentul CARP în sănătatea bihoreană este unul eșuat! 

Cât de rușinos devine deja chiar și pentru Instituțiile abilitate din Oradea ca pensionatul CARP GHEORGHE să fie încă Managerul ILEGAL al SPITALULUI JUDEȚEAN BIHOR cu 2000 de paturi și 3000 de angajați?! 

Situația devine încet-încet penibilă cu fiecare lună în care pensionatul CARP își plătește în conflict de interese penal, incompatibil și nelegal, suma de 30.000 de lei propriei lui firme de apartament!

SISTEMUL lui BOLOJAN îl ține în brațe pe CARP și pe complicii acestuia?! 

De ce nu se dezice de Managerul ilegal al Spitalului Județean CARP GHEORGHE și de hoții din jurul acestuia, PREȘEDINTELE PNL BIHOR – BOLOJAN ILIE GAVRIL? Să fie vorba de datorii mai vechi care se întorc acum?! 

Se insistă degeaba pentru a fi menținut CARP în funcție, deoarece până la urmă CARP tot va fi demis în mod rușinos, dacă nu pleacă în scurt timp, pentru că suntem mulți care știm, iar unii și scriem Instituțiilor! 

În prezent CARP este cercetat și pentru conflictul de interese, așa cum era normal să se întâmple.

Atașez răspunsul AGENȚIEI NAȚIONALE DE INTEGRITATE Nr. 43768/G/II/07.12.2023:

L-am predat pe CARP cu probe ale culpei acestuia tuturor Instituțiilor care să aplice legea! Fiecare zi în care CARP rămâne ilegal managerul spitalului public în mod cumulativ cu statutul de pensionat al  sistemului național de pensii, nu reprezintă nimic altceva decât o rușine a blazonului de pe frontispiciul Instituțiilor abilitate bihorene, precum și a celor care îl sprijină și îl mențin ilegal (chiar pe linie PNL) pe numitul CARP GHEORGHE într-o funcție publică de o astfel de anvergură socială și comunitară! 

Este incredibil cum un pensionat numit ilegal, incompatibil, penal în conflict de interese, este tolerat în funcția publică inclusiv de polițiști și magistrați plătiți din banii publici ca să aplice legea!

Am detaliat cum CARP și acoliții lui au furat milioane de euro din banii publici, explicitând ca etalon cazul BAKO care a furat milioane de euro prin firmele nevestei sale!

Suntem mai mulți care știm că numitul CARP GHEORGHE s-a bazat dintotdeauna pe oameni dispuși să înșele și să fure cu el alături, ca astfel să nu se vândă unul pe altul. 

Să nu creadă cineva că numitul CARP GHEORGHE și acoliții lui puteau fura banii publici fără a fi tolerați de SISTEM! 

Inclusiv BOLOJAN știe toate astea, iar acum, mai nou, și de la ofițerii SRI, care prin lege sunt obligați să îl informeze în funcția pe care o deține! Și eu i le-am spus în mod repetat, încă în anii 2018-2019! 

Dar BOLOJAN nu a avut și nu are inițiativă justițiară în raport cu CARP și complicii acestuia din sănătatea orădeană! Probez în mod categoric cu înregistrări predate deja magistraților despre faptul că l-am informat pe Bolojan despre clanurile din Spitalul Municipal ORADEA, dar probabil era mai importantă imaginea PNL-ului decât măsurile anticorupție din spitalul public!

Mai mult chiar, încă din pandemie era evident că Bolojan lupta să pozeze chiar el în ”erou” că doar veneau alegerile din 2020, de aceea neavând astfel nicio acțiune anticorupție nici în acea perioadă în spitalele orădene, deși CARP fiind coordonatorul tuturor spitalelor publice din Bihor a făcut achiziții ilegale de aparatură medicală scumpă și cu dedicație!

Eroul care ”se jertfește” pentru binele public, devenind chiar ”salvatorul semenilor”, bazându-se pe rolul său ”mesianic” bine lucrat în subconștientul populației avide de senzațional,

Bolojan își punea pe facebook filmulețe din pandemie de pe Valea Prahovei cum veneau TIR-urile cu materialele sanitare ”salvatoare” spre Oradea, că parcă le aducea pe banii lui, 

În timp ce în realitate, în Oradea se murea cu zile pentru că nu erau organizate suficiente paturi de ATI, iar medicația anti-COVID lipsea sau nu era suficientă, mare parte fiind sub cheie la CARP în stocul de protocol,… doar unii privilegiați având numărul lui Carp! Și așa, se pare că multe VIP-uri ale Bihorului, cu neamurile lor, n-au pierit de COVID, dar ceilalți care nu au avut numărul lui CARP și-au luat rudele în sacii negri din TIR-ul frigorific din curtea Spitalului Municipal ORADEA!

Numai că nimeni nu are curaj, sub nume și prenume, sub semnătură, să spună cum a permis BOLOJAN subjugarea spitalelor orădene de către clanuri, deși pănâ prin anul 2010 era un justițiar și un meritoriu reformist al sănătății! 

Acum, BOLOJAN și propaganda din jurul lui promovată  în sistemul sanitar prin CARP și acoliții acestuia, nenorocesc și prezentul și viitorul sănătății bihorene, afectând negativ securitatea sanitară a populației județului Bihor!

BOLOJAN mi-a spus odată că de aceea CARP este un manager bun și că îl susține, pentru că ține problemele la nivelul spitalului, problemele nu ies în oraș, oamenii nu pot afla astfel situațiile critice din spital,

Așa că problemele Spitalului nu mai trebuie rezolvate de Primar, dar nu pentru că nu ar fi existat probleme multe și majore în spitalele Municipalității, ci pentru că nu ”răsuflau” problemele în spațiul public, fiind dosite bine de Carp!

Și a avut dreptate BOLOJAN până la un punct, doar că i-a scăpat un amănunt semnificativ: nu toți suntem obedienți, nu suntem slugile unui sistem putred gestionat prin corupție de CARP, cu complicitatea celor care l-au numit! 

Suntem unii care credem în puterea LEGII și care nu avem disponibilitatea lui Bolojan de a-i face concesii lui CARP!

Dar, într-adevăr CARP ”și-a făcut pe deplin datoria” față de BOLOJAN și până acum nu a suflat nimeni și nimic ca nemulțumiri majore din Spitalul Județean, deși sunt multe situații grave care îndreaptă SPITALUL JUDEȚEAN spre colaps!

În sistemul sanitar orădean, în SPITALUL JUDEȚEAN sunt atât de multe tensiuni și nemulțumiri, încât de aici încolo nici măcar oamenii lui CARP din Județean nu mai pot ține sub presiune angajații nemulțumiți și lipsurile din spital, ca urmare problemele vor refula cât de curând; este doar o constatare obiectivă că majoritatea angajaților strigă cu disperare batjocura cu care a ajuns să conducă managementul privat al lui CARP…

Sistemul sanitar spitalicesc manageriat de firma lui CARP și tolerat de BOLOJAN, nu satisface nevoile populației județului, dar BOLOJAN face drumuri și parcări de miliarde de euro !

Problema orădenilor și a bihorenilor este una foarte serioasă în aceste momente: chiar au nevoie orădenii/bihorenii de sute de șantiere pe bani europeni, ca apoi să se returneze până la urmă milioane de euro din banii lor pentru nerespectarea legalității și condițiilor contractuale de finanțare ale proiectelor mastodontice și fantasmagorice ale lui BOLOJAN?! 

Deja se întrevăd milioane de euro care se vor da înapoi către UE din banii oamenilor, fără cetățenii să fi fost vreodată întrebați – nicidecum a fi vorba de acordul prealabil al orădenilor/bihorenilor – dacă erau necesare sau nu proiectele ambițioase de infrastructură ale lui BOLOJAN puse imediat în operă de lacheii acestuia.

Cum dispare Bolojan din viața publică, peste noapte nu va mai fi nicio slugă de-a lui în funcție publică, deoarece toți sunt acolo doar pentru că îl slugăresc pe Bolojan!

În ce județ trăim?! Într-unul în care BOLOJAN este BARONUL care și-a pus lacheul care-l slugărește de aproape 20 de ani în funcția de  PRIMAR de ORADEA și finul de cununie în funcția de PREFECT de BIHOR!!  

Deja sunt prea multe ”cioburi de la sticlele sparte” pe la chefurile date în cinstea și evident cu participarea lui Bolojan, care se cred ”diamante” … Un afacerist din București îmi spunea că atunci când vine la Oradea află că toată lumea îi poate face legătura cu Bolojan, dar spre exemplu când afaceristul ajunge la Cluj-Napoca află că Boc pleacă acasă la ora 16 și nu-l mai vede nimeni până la programul din Primărie de a doua zi; așa era și Bolojan… până în 2010!

Orădenii sunt împovărați de taxe și impozite, de creșterea costului la utilități, la căldură și la apă, iar

Bugetul public al Oradiei a făcut parc de sute de mii de euro în Republica Moldova, după model comunist, totul fiind betonat și cu niște țâșnitori de apă care să marcheze ”victoria”…, 

Dacă ar fi să discutăm despre speranța vie dintotdeauna a românilor privind unirea cu Republica Moldova, apoi numai Bolojan cu Birta și cu Țiplea, nu o vor face…! Au inaugurat parcul betonat din Chișinău și Oradea a mai sărăcit cu câteva sute de mii de euro cash …pe mâna lui Bolojan și a acoliților lui! Și cel mai probabil s-a și gustat niște vin ales din podgoriile moldovene…

Sunt câteva certitudini care trebuie spuse pentru a se contura profilul cel puțin lucrativ al lui Bolojan:

Bolojan a fost racolat ca politician de interes județean în anul 2005 de câțiva membri ai conducerii PNL BIHOR, printre care era un sufletist liberal care mi-a relatat următoarele: că l-au abordat pe Bolojan în ABC-ul lui și l-au întrebat ce vrea să fie dacă îl vor duce la Oradea, iar acesta ar fi răspuns că ceea ce i se va da, aia o fi bine… Și așa a ajuns Bolojan în funcția de Prefect!

Să detaliem puțin ca să se înțeleagă contextul acelui moment: pe atunci Bolojan aducea spre vânzare în Aleșd din piața EUROPA din București, gumă de mestecat și prezervative cumpărate le prețuri reduse de la chinezi și de multe ori cu bani împrumutați de la un prieten al acestuia din Aleșd (de la care știu aceste aspecte) și apoi, imediat a ajuns Prefect!

Subliniez toate astea pentru a transmite că e drum lung de la un comerciant de ieftinituri din Piața Europa din București, despre care mă limitez a spune doar că făcea o activitate nesemnificativă în raport cu plusvaloarea economică a regiunii, limitându-se doar să aducă marfă ieftină la Aleșd,

Până la un intelectual rasat, care să fi făcut parte din elita politică a Bihorului și a României, chiar a Europei (nu a talciocului Europa din București…evident!), care oarecum ar fi fost îndrituit prin autoritatea profesională și ierarhia socială, să acceadă la funcțiile deținute din păcate fără aceste calități de Bolojan.

Dar, ca fiecare, și BOLOJAN a evoluat, a fost justițiar la început știind ce greu i-a fost mai înainte, apoi a fost Secretar General al Guvernului, apoi PRIMAR, iar

Astăzi, BOLOJAN taie și spânzură prin BIHOR, a îngenuncheat județul, a subjugat instituțiile publice prin impunerea oamenilor lui obedienți, își bate joc de profesioniștii care și-au dedicat cariere pentru a servi comunitatea, iar nu demult un consilier județean PNL chiar umblat pe la Sfânta Biserică, îmi spunea că BOLOJAN e perceput în PNL ca ”un sfânt în viață”…

Doamne apără-ne și ne ferește!

Vă prezint câteva din faptele lui BOLOJAN, care să justifice că nicidecum BOLOJAN nu e vreun erou:

Mai întâi, trebuie spus că Spitalul Municipal ORADEA avea un ATI subdimensionat încă de la unificarea spitalelor din 2010, care trebuia urgent actualizat ca și număr de paturi pentru a face față volumului operator și de asistare în terapie intensivă; am făcut un proiect și m-am dus în luna mai 2019 la PRIMARUL BOLOJAN ca să solicit un sprijin (cât se putea, oricât) care în mod obiectiv se impunea pe lângă posibilitatea Spitalului Municipal ORADEA de a construi (spitalele nu au ca obiect de activitate să construiască, ci să asigure actul medical pentru comunitate); dar când să cer Primarului BOLOJAN aportul grabnic al Primăriei pentru comunitate, numitul FLOREA EDUARD – DIRECTOR al DIRECȚIEI ECONOMICE din PRIMĂRIA ORADEA, mi-a spus:

”BOLOJAN a cheltuit din bugetul public al orădenilor și în completare din bugetul  APTOR, suma de 200.000 de euro pentru elicopterele și avioanele din aprilie 2019,”

Marcând astfel zgomotos, scump, nejustificat, chiar absurd și nelegal cei 100 de ani de la eliberarea Oradiei! 

Spitalul Municipal atunci avea un ATI subdimensionat, dar trebuia să se descurce cum a putut doar pentru ca BOLOJAN să aibă avioane și elicoptere la celebrarea a 100 de ani…

Dar atunci a fost un semnal puternic pentru BOLOJAN, pe care cel mai probabil acesta nu l-a perceput așa cum i-a fost transmis: Armata pe care voia să o scoată în stradă atunci, Bolojan, nu a mai ieșit, cel mai probabil Direcția de Informații a Armatei i-a transmis Ministrul Apărării de la acea dată pretențiile aberante ale lui Bolojan care avea atunci ambiția ca să-i mărșăluiască armata română la picioare!

Armata nu l-a mai servit atunci pe Bolojan, ca să-și desăvârșească proiectul personal cu spectacolul total inutil și absurd de sute de mii de euro, în timp ce la Spitalul Municipal ORADEA era o secție de Anestezie-Terapie Intensivă deficitară în raport cu nevoile comunității. 

Respect ARMATEI ROMÂNE pentru că nu s-a pus preș în fața unui primar despot!

Atunci, BOLOJAN a primit prima lecție publică serioasă în raport cu derapajele administrative și ambițiile personale absurde, cel mai probabil Ministrul Apărării dând ordin direct și strict ca să nu iasă din unitate trupele care erau așteptate pe platoul din Piața Unirii de către Bolojan, ca să mărșăluiască în fața lui, evident spre faima și mărirea acestuia, 

…că doar este de notorietate cum cu lacrimi în ochi spunea atunci Bolojan că trupele ”mărșăluiesc în ceruri”, în Oradea nu reușiseră…

Solicit public ca Instituțiile abilitate să cerceteze delapidarea banilor publici în sume de sute de mii de euro din bugetul Municipiului Oradea și al APTOR, deturnate cu scopul de a satisface ambițiile personale și fantasmagorice ale numitului BOLOJAN ILIE GAVRIL din aprilie 2019, în loc să se construiască un ATI modern pentru orădeni/bihoreni! 

Pentru aducere aminte, acel ATI l-am construit și fără ajutorul lui BOLOJAN, iar acele paturi de ATI au salvat multe vieți în pandemie; numai că ajutorul solicitat Municipalității ORADEA nu l-am primit pentru că prioritatea lui BOLOJAN erau escadrilele de elicoptere și avioane care să marcheze puterea pe care o avea deja acesta în anul 2019…ce să mai vorbim acum!

În București mi s-a spus și mie de câteva ori cât de grozav este Bolojan de la Oradea și ce imagine impecabilă are acesta, și mai apoi ce Primar General sau chiar Președinte ar putea fi Bolojan, dar din păcate, nici măcar orădenii cărora le tresare inima când apare ”eroul” Bolojan la televizor, nu știu câte sute de mii sau poate deja chiar milioane de euro a plătit efectiv acesta și urmașul lui obedient, pentru a-i face reclamă lui Bolojan, nu Oradiei! 

Aceste sume sunt plătite ilegal din bani publici cel mai probabil cu scopul ca Bolojan să-și facă reclamă pe banii orădenilor! În Austria fostul Cancelar va face pușcărie pentru asta, dar Bolojan face deocamdată … imagine. Chiar o SERIOASĂ imagine! Chiar Bolojan mi-a spus în 2019 de o plată de cca 70.000 de euro achitați chiar atunci, pe moment, pentru reclama  din București! Solicit public Onoraților Procurori să răspundă și la această situație…

Dar, să trecem acum și la fapte…care sunt deja pe rolul secțiilor penale ale instanțelor:

Numitul BOLOJAN ILIE GAVRIL a cerut personal prin ADR NORD-VEST la data de 27 Iunie 2017, în calitate de PRIMAR al MUNICIPIULUI ORADEA, cu semnătură electronică proprie, în mod ilegal și abuziv, suma de 7 MILIOANE de EURO de la Uniunea Europeană pentru eficientizarea termică a Spitalului Municipal ORADEA,

Deși Spitalul Municipal ORADEA nu era eligibil a primi această sumă și, la fel de grav, nici măcar nu avea nevoie de această investiție, cu atât mai mult cu cât precedenta eficientizare termică încă nu era amortizată, fiind realizată de mai puțin de 10 ani la acea dată – 2017!

Câte alte milioane or fi fiind solicitate tot așa de BOLOJAN și de PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ORADEA nu știm, dar vor stabili cu siguranță în anii următori structurile specializate ale Statului Român și Parchetul European!

Eu mi-am făcut datoria față de lege și l-am adus pe BOLOJAN în fața justiției alături de complicii săi: de aici încolo Onoratul Judecător va hotărâ! Faptele sunt evidente și sunt demonstrate, vorbim de certitudini! 

Redau mai jos date publice de pe portalul Tribunalului Bihor – Secția penală care are spre soluționare cererea de începere a urmăririi penale a numitului BOLOJAN ILIE GAVRIL. 

Un magistrat mi-a repetat că amenințarea cu legea nu este faptă penală, astfel încât, închei prin a sublinia că atâtea plângeri penale argumentate și cu probe aferente voi depune Parchetelor și Instanțelor competente, până când organul de cercetare penală și magistrații vor aplica LEGEA și în ORADEA!

Dosarul de mai jos este doar un început:

Dosarul de mai jos este doar un început:

Portal  > Tribunalul BIHOR  > Informaţii dosar

Informaţii generale 12427/3/2023

Sectie:Secţia Penală
Materie:Penal
Obiect:plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)
Stadiu procesual:Fond

Părţi

NumeCalitate parte
FONCEA GHEORGHE DACIANPetent
SPITLUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ BIHORIntimat
BARABAŞ CĂLIN IULIANIntimat
FRESENIUS NEPHROCAREIntimat
BOLOJAN ILIE GAVRILIntimat
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ORADEAIntimat
CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI ORADEAIntimat
MOŞ MARIUSIntimat
AGENŢIA DE DEZVOLTARE REGIONALĂ NORD VESTIntimat
SILAGHI MARIAIntimat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacian Foncea
Dacian Foncea

Alte articole