Skip to main content

Episodul XXIII:  Vicleanul BOLOJAN și complicii lui au fraudat prin corupție peste 7 MILIOANE de EURO din bani europeni!

| Foncea Dacian |

Funcționari ai MINISTERULUI DE INTERNE,

Distinși Chestori, Comisari-Șefi, Comisari, Inspectori-Șefi, Inspectori,

Onorați Procurori ai Ministerului Public,

Excelențele Voastre, JUDECĂTORI – MAGISTRAȚI ai STATULUI ROMÂN,

Oare e voie ca intimatul BOLOJAN ILIE-GAVRIL și complicii lui să fie cercetați penal dacă au săvârșit fapte penale?! 

Sau deja poate s-a și convenit vreun troc politic local și/sau central prin care BOLOJAN și complicii lui nu vor fi trași la răspundere penală, în cazul acestora probabil nefiind aplicabil CODUL PENAL? 

Fac prezenta SESIZARE PUBLICĂ adresată INSTITUȚIILOR STATULUI ROMÂN abilitate pentru a-i trage la răspundere penală pe numitul BOLOJAN ILIE-GAVRIL și corupții din jurul acestuia:

Sunt câteva certitudini nefaste pentru BOLOJAN și complicii acestuia:

  • la data de 26.06. 2017 intimatul BOLOJAN ILIE-GAVRIL a semnat ilegal, prin fals, cu semnătură digitală proprie, declarația de eligibilitate și cererea de finanțare a proiectului european, pentru 7 MILIOANE de EURO la anveloparea Spitalului Municipal ORADEA!
  • la data de 27.06.2017 au fost depuse cererea și declarația semnate digital în fals de către intimatul BOLOJAN ILIE-GAVRIL!

Primarul de atunci al MUNICIPIULUI ORADEA, numitul BOLOJAN ILIE-GAVRIL,  nu putea semna Declarație de eligibilitate și Cerere de finanțare la data de 26 Iunie 2017 și să le depună la data de 27 Iunie 2017, fără ca SPITALUL MUNICIPAL ORADEA să fi fost ELIGIBIL în proiect, iar numitul BOLOJAN ILIE GAVRIL știa că Spitalul nu era eligibil, de aceea s-a folosit de complici ca să-și fabrice documente! 

Numai că documentele folosite potrivit Ghidului de finanțare, atestă în fals situația efectiv înregistrată de Spitalul Municipal ORADEA la acea dată!

Asistăm în ultimii ani la rețineri și trimiteri în judecată de către DNA a unor ciobani care au falsificat cu anumiți medici veterinari pășușurile pentru câteva capete de oi sau capre că astfel fermierii și-ar fi suplimentat ilegal cu sume mărunte banii europeni de la APIA pentru subvenții,

Dar numitul BOLOJAN ILIE-GAVRIL a fraudat peste 7 MILIOANE de EURO din bani europeni și încă este liber, nici măcar cercetat penal!

”EROUL” BOLOJAN CARE DEZVOLTĂ ORADEA ȘI BIHORUL PE BANI EUROPENI, A ”DAT-O ÎN BARĂ” CU FONDURILE EUROPENE, PE PROBE, ASTFEL: 

BOLOJAN ȘI COMPLICII LUI AU FURAT 7 MILIOANE DE EURO DIN BANI EUROPENI! 

EVIDENT CĂ TREBUIE SĂ FIE CERCETAȚI ȘI SĂ RĂSPUNDĂ PENAL!

Este o speță simplă, faptele săvârșite de numitul BOLOJAN ILIE-GAVRIL sunt simplu de înțeles, problema acestuia este că a crezut că nu se prinde nimeni sau și mai cert, că nu va vorbi nimeni!

Surpriză…! L-am prins și l-am demascat pe BOLOJAN și șleahta lui de complici care împreună au tâlhărit banii europeni!

Administrarea Corpurilor A+B (clădirea principală și ambulatoriul care fac obiectul atragerii ilegale a celor 7 mil de euro) erau date de CONSILIUL LOCAL al MUNICIPIULUI ORADEA în administrarea SPITALULUI MUNICIPAL ORADEA, nu a Primăriei – DIRECȚIA ECONOMICĂ din PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ORADEA le-a predat în contabilitatea SPITALULUI MUNICIPAL ORADEA încă din anul 2012 prin HCL Nr. 797 din 18 decembrie 2012,

Așadar SPITALUL MUNICIPAL trebuia să fundamenteze necesitatea și oportunitatea implementării acestui proiect pe bani europeni, dar spitalul nici măcar nu era eligibil, 

Nicidecum BOLOJAN și complicii acestuia nu aveau dreptul de a atrage ilegal 7 milioane de euro în numele Spitalului Municipal ORADEA!

SPITALUL MUNICIPAL ORADEA nu a solicitat implementarea acestui proiect pentru că nu era eligibil a cere aceste sume, deoarece FRESENIUS NEPHROCARE ROMANIA SRL nu a plecat din spațiul ocupat în Spitalul Municipal Oradea la data de 23 Iunie 2017 (fiind în mod fals prezentată această variantă de lucru care ar fi putut determina eligibilitatea Spitalului Public în solicitarea acestui proiect), ci FRESENIUS NEPHROCARE ROMANIA SRL a predat efectiv spațiul și a plecat abia la data de 15 Aprilie 2019, adică aproape după 2 ani de când a declarat mincinos BOLOJAN, 

Ceea ce face ca DECLARAȚIA DE ELIGIBILITATE și CEREREA DE FINANȚARE semnate digital de intimatul BOLOJAN ILIE-GAVRIL să fie false! 

Astfel, numitul BOLOJAN ILIE-GAVRIL – Intimat în dosarul penal Nr.12427/3/2023 aflat pe rolul TRIBUNALULUI BIHOR – SECȚIA PENALĂ – a cerut și a obținut pe semnătura lui digitală proprie și personală, prin CORUPȚIE, FALS, UZ DE FALS și ÎNȘELĂCIUNE suma de peste 7.000.000 de euro din bani europeni!

Problema orădenilor este că fix cu această sumă de 7 milioane de euro, numitul BOLOJAN ILIE-GAVRIL va împovăra fiecare orădean ca datorie, deoarece acești bani urmând a fi dați înapoi la UE din banii orădenilor, fiind luați ilegal și necuvenit de BOLOJAN și obedienții lui! 

Deja s-au cheltuit efectiv 4,5 milioane de euro din această sumă solicitată și contractată ilegal de Intimatul BOLOJAN ILIE-GAVRIL!

Acești bani BOLOJAN i-a luat ilegal și abuziv, din ambiție personală și un elan investițional absurd, fiind bani europeni necuveniți PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI ORADEA pe motiv că se eficientizează termic Spitalul Municipal care era un proiect neeligibil, nefiind nici măcar un proiect necesar,

Astfel încât economia de căldură care se face după implementarea proiectului calculându-se aferent dezideratului din proiect, nejustificând implementarea acestui proiect, economia de energie termică amortizând proiectul în … cca 30 de ani! 

Sperăm cu toții ca în 30 de ani acest stabiliment medical spitalicesc, neavând cum să mai corespundă pe atunci ca SPITAL MUNICIPAL, să fie înlocuit de un Spital modern și competitiv la nivel European, nicidecum să fim condamnați să ne ”bucurăm” 80 de ani de aceeași construcție deja veche de 50 de ani și acum ”reșapată” pe bani europeni obținuți prin minciună și fals de numitul BOLOJAN ILIE-GAVRIL!

Amenințarea cu LEGEA nu este faptă penală și astfel este evident că săvârșirea de fapte penale atrage răspunderea penală și pentru organul de cercetare penală care l-ar putea ”acoperi” pe BOLOJAN, ori pentru vreun magistrat care în independența deciziei va determina abuziv ”acoperirea” făptuitorilor.

De aproape 5 ani încoace constat și pot dovedi pe probe scrise, nu povestite sau speculate, corupția din ”sistem”! 

Am făcut repetate sesizări publice în mai multe spețe pentru a constata și polițiștii și onorații și independenții magistrați că există probe de necontestat, care deja sunt cunoscute astfel de mii de locuitori din Oradea și Bihor; faptele săvârșite de numele sonore reclamate în SESIZĂRILE PUBLICE nu mai sunt un secret pentru populația din banii căreia fură acești ”eroi” ai sesizărilor publice!

Și BOLOJAN trebuie să răspundă PENAL pentru faptele lui de corupție prin care ”dezvoltă” Oradea prin banii europeni fraudați!

Portal  > Tribunalul BIHOR  > Informaţii dosar

Informaţii generale 12427/3/2023

Sectie:Secţia Penală
Materie:Penal
Obiect:plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)
Stadiu procesual:Fond

Părţi

NumeCalitate parte
FONCEA GHEORGHE DACIANPetent
SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ BIHORIntimat
BARABAŞ CĂLIN IULIANIntimat
FRESENIUS NEPHROCAREIntimat
BOLOJAN ILIE GAVRILIntimat
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ORADEAIntimat
CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI ORADEAIntimat
MOŞ MARIUSIntimat
AGENŢIA DE DEZVOLTARE REGIONALĂ NORD VESTIntimat
SILAGHI MARIAIntimat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacian Foncea
Dacian Foncea

Alte articole