Skip to main content

Ep.XXXII – CARP duce SPITALUL JUDEȚEAN BIHOR la faliment medical! Șleahta lui de medici incompatibili, corupți și aserviți, i-au ”ținut spatele” lui CARP, că doar așa puteau să-și ascundă și ei fărădelegile!

| Foncea Dacian |

BIRTA  va răspunde penal pentru că l-a ținut doi ani de zile pe CARP ca Manager INCOMPATIBIL al SPITALULUI JUDEȚEAN, funcție ocupată de acesta ILEGAL și în CONFLICT DE INTERESE, ca să-și plătească abuziv firmei lui de apartament suma lunară de 30.000 de lei pentru prestarea de servicii de ”management sanitar”!

Fac prezenta SESIZARE PUBLICĂ a AGENȚIEI NAȚIONALE DE INTEGRITATE pentru că l-am prins și l-am dovedit pe numitul CARP GHEORGHE că a săvârșit și faptele de CONFLICT DE INTERESE, inclusiv prin concluziile PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL ORADEA rezultând următoarele fapte de CONFLICT DE INTERESE ale numitului CARP GHEORGHE:

Numitul BIRTA FLORIN-ALIN – Primar al MUNICIPIULUI ORADEA l-a numit ILEGAL în luna aprilie 2022 și l-a menținut pe post ABUZIV ca MANAGER al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor pe pensionatul incompatibil CARP GHEORGHE, care și-a plătit firmei lui de apartament SC MARGOBRINI SRL prin conflict de interese, suma de peste 500.000 de lei din bani publici!

DOVADA FĂRĂ TĂGADĂ: 

în Dosarul PENAL nr. 394/P/2023 avut în lucru de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL ORADEA, se evidențiează clar inclusiv prin lucrarea organului de cercetare penală din acest dosar, precum și a procurorului de caz, 

Că numitul CARP GHEORGHE a susținut că nimeni nu i-a spus că nu este legal să semneze ordonanțările de plată (adică PLATA) către SC MARGOBRINI SRL – firma de apartament …chiar a lui CARP GHEORGHE! 

Cât de corupt poate fi și cât tupeu poate să aibă acest individ CARP GHEORGHE,” mare” Manager al sănătății bihorene, pentru care s-a organizat și s-a măsluit licitația publică pentru MANAGER PERSOANĂ JURIDICĂ ca apoi să iasă câștigător CARP – MANAGER PERSOANĂ FIZICĂ al SPITALULUI JUDEȚEAN BIHOR, 

Care să nu cunoască prevederile elementare de incompatibilitate și conflict de interese ale unui manager de spital public prevăzute de LEGEA 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății,

Încât să susțină în fața Parchetului că nu i-a spus nimeni că nu-și poate da lui sieși bani publici la firma de apartament?!

CARP GHEORGHE a mai susținut în DOSARUL PENAL NR. 394/P/2023 avut în lucru de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL ORADEA că a discutat cu directorul economic din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, numita CIURTIN POMPILIA, care i-a spus că e obligația lui să semneze toate ordonanțările de plată – inclusiv pentru firma lui de apartament SC MARGOBRINI SRL!  

Cât de prost trebuie să fie un Manager de SPITAL JUDEȚEAN care să-și facă plăți LUNĂ DE LUNĂ, DE SUTE DE MII DE LEI, firmei lui de apartament că așa i-a spus DIRECTORUL ECONOMIC…?!

Prin urmare, CARP a semnat în calitate de Manager al SPITALULUI JUDEȚEAN ca peste 500.000 de lei să intre în contul propriei lui firme de apartament – SC MARGOBRINI SRL – plată pentru servicii de management sanitar (nu vorbim aici de salariu, ci de plata unui contract comercial de servicii de management sanitar) și 

Nicio secundă nu l-a încurcat nimeni și nimic care să-l determine a se abține de la întocmirea și semnarea ordonanțărilor de plată aferente plăților către firma lui de apartament – SC MARGOBRINI SRL – 

Întrucât, CARP  a fost sigur că nu-l va chestiona nimeni niciodată că aceste plăți către propria lui firmă NU intră în exercițiul atribuțiilor sale de la SPITALUL JUDEȚEAN; dimpotrivă, numitul CARP GHEORGHE susține că inclusiv numita CIURTIN POMPILIA – DIRECTOR FINANCIAR-CONTABIL al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor i-a spus că trebuie să-și semneze ordonanțările de plată către propria lui firmă.

Numitul CARP GHEORGHE a spus în fața organului de cercetare penală din DOSARUL PENAL NR. 394/P/2023 avut în lucru de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL ORADEA, că în viitor va desemna o altă persoană din cadrul  Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor care să semneze ordonanțările de plată aferente plăților către firma lui de apartament – SC MARGOBRINI SRL.

Totodată, numitul CARP GHEORGHE a avut rugămintea către organul de cercetare penală și către Procurorul PRACHETULUI DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL ORADEA – care l-au înțeles pe „sărmanul” CARP care i-a rugat de fapt să nu-l bage ”din prima” în pușcărieci să se aibă în vedere, spune CARP,  că nu a întocmit și semnat cu rea-credință sau pentru a obține vreun folos patrimonial ordonanțările de plată pentru plățile efectuate de către Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor către firma lui de apartament a aceluiași CARP – SC MARGOBRINI SRL, care în fapt este cu banii  publici plătiți ilegal în contul acestei firmei personale, în sumă de peste 500.000 de lei, fiecare leu fiind plătit și încasat în conflict de interese de către CARP!

Dar, într-adevăr sunt mulți infractori care i-au rugat pe procurori, pe judecători, pe polițiști, să-i ierte, să le acorde clemență, dar au ajuns ani buni în pușcărie!

Nici aici nu este departe acel moment, deja trăit de CARP sub aspectul rugăciunii și închinăciunii în fața organului de cercetare penală și a procurorului!

De ce este sigur că va veni și pentru CARP acel moment…special, al răspunderii penale? Răspunsul constă în prevederile legale din LEGILE incidente!

CE SPUNE LEGEA 95/2006 la art. 178, alin (2)?

Constituie conflict de interese:

a) deținerea de către manager persoană fizică, manager persoană juridică ori reprezentant al persoanei juridice de părți sociale, acțiuni sau interese la societăți reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ori organizații nonguvernamentale care stabilesc relații cu caracter patrimonial cu spitalul la care persoana în cauză exercită funcția de manager. Dispoziția de mai sus se aplică și în cazurile în care astfel de părți sociale, acțiuni sau interese sunt deținute de către soțul/soția, rudele ori afinii până la gradul al IV-lea inclusiv ai persoanei în cauză;

(3) Incompatibilitățile și conflictul de interese sunt aplicabile atât persoanei fizice, cât și reprezentantului desemnat al persoanei juridice care exercită funcția de manager de spital.

CE SPUNE CODUL PENAL la art. 301 alin. (1)?  Anume că: infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane constă în fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a împlinit un act prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv.”

Păi firma de apartament al lui CARP – SC MARGOBRINI SRL – este chiar a lui CARP GHEORGHE, care este asociat cu 20 de părți sociale în firma SC MARGOBRINI SRL – conform ONRC – FURNIZARE INFORMAȚII, astfel între numitul CARP GHEORGHE și persoana juridică SC MARGOBRINI SRL există o relație cu caracter patrimonial!

Așadar,

CARP și-a plătit cu peste 500.000 de lei servicii de ”management sanitar” în fiecare lună, timp de 2 ani, în mod ilegal și abuziv, chiar firmei lui de apartament SC MARGOBRINI SRL!

Cât de infractor și de tâmpit trebuie să fie acest CARP, care câștigă o licitație publică măsluită în favoarea firmei lui, ca să facă un ”management  sanitar performat”  și ”exclusivist” la SPITALUL JUDEȚEAN BIHOR și apoi după ce este prins că și-a dat prin CONFLICT DE INTERESE și INCOMPATIBILITATE banii publici chiar  firmei lui, iar CARP să spună că așa i-a spus DIRECTORUL FINANCIAR-CONTABIL – numita CIURTIN POMPILIA?!

Cât de incompetent profesional și obedient lui CARP,(nemaivorbind de faptele penale  de favorizare a făptuitorului CARP GHEORGHE), trebuie să fie acel DIRECTOR FINANCIAR-CONTABIL al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor – numita CIURTIN POMPILIA – care a făcut PLĂȚILE EFECTIVE către firma de apartament a numitului CARP GHEORGHE – SC MARGOBRINI SRL – după ce numitul PENSIONAR  CARP GHEORGHE fiind ilegal și incompatibil ca Manager, a semnat în CONFLICT DE INTERESE și în INCOMPATIBILITATE toate ordonanțările Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor?

Gravitatea faptelor numiților CARP GHEORGHE și CIURTIN POMPILIA este evidentă și de o amploare încă greu de măsurat, deoarece onflictul de interese în care s-a aflat numitul CARP GHEORGHE  va determina anularea a tot ce înseamnă PLĂȚILE/ORDONANȚĂRILE/ANGAJAMENTELE/LICHIDĂRILE în sume de sute de milioane de euro efectuate la Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor!!!

Pe cale de consecință, numitul CARP GHEORGHE – Manager ILEGAL, INCOMPATIBIL și în CONFLICT DE INTERESE al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor și numita CIURTIN POMPILIA – DIRECTOR FINANCIAR-CONTABIL al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor,

TREBUIE DAȚI AFARĂ  INSTANTANEU DIN FUNCȚIILE PUBLICE PE CARE LE DEȚIN ȘI SE IMPUNE, POTRIVIT CADRULUI LEGAL PENAL INCIDENT, 

CA ACEȘTIA SĂ RĂSPUNDĂ PENAL FIECARE  PENTRU FAPTELE SĂVÂRȘITE  ÎN BAZA ATRIBUȚIILOR, COMPETENȚELOR ȘI RESPONSABILITĂȚILOR POSTULUI PE CARE L-AU OCUPAT , ÎN DAUNA LEGII, A INTERESULUI SPITALULUI JUDEȚEAN BIHOR ȘI A BANULUI PUBLIC ÎN SUME EXORBITANTE!

În etapa următoare, tot personalul angajat al SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BIHOR cu atribuții în execuția bugetară, în aplicarea ALOP în baza OMFP 1792/2002, cu responsabilități de aplicare de CFPP, care au semnat ilegal și abuziv DOCUMENTELE FINANCIAR-CONTABILE, precum numita CIURTIN POMPILIA – DIRECTOR FINANCIAR-CONTABIL,

Va răspunde administrativ, civil și penal nu numai pentru faptele de a fi angajat, lichidat, ordonanțat și plătit ilegal nu numai suma de 500.000 de lei către firma de apartament a lui CARP – SC MARGOBRINI SRL, 

Ci pentru că au executat ilegal și abuziv  întreg bugetul de sute de milioane de euro al SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BIHOR avându-l ca ordonator de credite pe ILEGALUL, INCOMPATIBILUL și aflat în CONFLICT DE INTERESE Manager CARP GHEORGHE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacian Foncea
Dacian Foncea

Alte articole