Skip to main content

Ep.XXIX: BOLOJAN validează sloganul: BIHORUL PE DRUMUL CEL BUN! BIHORUL PE MÂINI BUNE…ale procurorilor!

| Foncea Dacian |

BOLOJAN a luat prin fapte de corupție milioane de euro din banii europeni, dar n-are nicio treabă, nu-l deranjează încă nimeni, se filmează cum face planul partidului pe următorul cincinal și își lasă slugile pe la Primărie, Consiliul Județean, Prefectură și pe toate celelalte posturi luate cu râvnă de la concurenții politici care au fost scoși definitiv din arenă!

Numai că, în realitate, numitul BOLOJAN ILIE-GAVRIL este ”în drum” spre pușcărie! 

Că tot îi plac lui BOLOJAN drumurile printre casele oamenilor și făcute din bani europeni…după ce va inaugura centurile Sântandrei și Sânmartin, 

Va trebui inaugurat în sfârșit și acest ”drum” de către Instituțiile abilitate, chiar cu o întârziere datorată ”sistemului” și cu o blocare din partea regimului BOLOJAN!

Doar că acest drum spre temniță nu se va receptiona cu panglici, ci cu ”lăutari”, evident și acest drum fiind considerat strategic pentru …cazul BOLOJAN!

 Într-adevăr, acum este total aplicabil și funcțional sloganul lui BOLOJAN: BIHORUL PE DRUMUL CEL BUN! BIHORUL PE MÂINI BUNE…ale procurorilor DNA!

Dacă BOLOJAN este păsuit de procurori încă vreo câteva săptămâni și devine PREȘEDINTELE Consiliului Județean BIHOR,  atunci bihorenii vor simți  șocul reținerii la birou a unui PREȘEDINTE de Consiliu Județean, care a obținut milioane de euro din bani europeni prin săvârșirea de fapte de corupție împreună cu complicii lui funcționari publici!

Depun prezenta SESIZARE PUBLICĂ spre PARCHETELE și INSTITUȚIILE abilitate, de a se lua măsurile legale care se impun (reținere/arestare) împotriva numitului BOLOJAN ILIE-GAVRIL, măsuri bazate pe probe fără tăgadă concluzionate de cei îndrituiți de legea penală, făptuitorul săvârșind fapte penale grave din Înalta funcție publică pe care o avea – fapte detaliate în episoadele anterioare ale blogului.

Deși este campanie electorală, acest material are doar un rol justițiar, fără să fiu contracandidatul lui BOLOJAN  și/sau a echipei lui, neavând niciun fel de raport cu acesta și echipa lui de aproape 5 ani de zile, întâlnindu-mă și vorbind ultima dată cu numitul BOLOJAN ILIE-GAVRIL  în data de 13 noiembrie 2019, în biroul 101 al Primăriei Oradea, cu vreo 6 martori!

Dar, de unde vine certitudinea reținerii lui BOLOJAN!?

Lucrez întotdeauna cu ”materialul clientului”, după cum remarca nu demult un ofițer activ, și astfel aflăm de la Instituțiile abilitate că FUNDAȚIA MAN nu a intrat legal în SPITALUL MUNICIPAL ORADEA, la fel nici FRESENIUS, așa că BOLOJAN dă seamă acum cu tot ce a decis de vreo 15 ani încoace, deci…urmează a fi ”premiat” pentru  întreaga activitate,

Așadar, numitul BOLOJAN ILIE-GAVRIL nu va răspunde penal doar pentru o greșeală, ci pentru activitatea infracțională continuă de prin 2010 încoace!

Cei îndrituiți de legea penală spun că din economia stării de fapt reținută în dosar (…)reiese că fapta (…) îndeplinește elementul constitutiv al infracțiunii, referitor la încălcarea unei dispoziții ce se regăsește într-un act care, la data respectivă, avea putere de lege, respectiv Legea 215/2002, în vigoare în 2010, care prevedea la art. 119 și 120, faptul că închirierea bunurilor care aparțin domeniului public se face prin licitație publică.

”Secțiunea 1

Administrarea bunurilor

Art. 119 – Constituie patrimoniu al unității administrativ-teritoriale bunutile mobile și immobile care aparțin domeniului public al unității administrative-teritoriale, domeniului priva al acesteia, precum și drepturile și obligațiile cu character patrimonial.

Art. 120 – (1) Aparțin domeniului public de interese local sau județean bunurile care, potrivit legii sau prin natural or, sunt de uz sau de interes public și nu sunt declarate prin lege de uz sau de interes public național.

(2) Bunurile ce fac parte din domeniul public sunt inalienabile, imprescriptibile și insesizabile.

(3) Vânzarea, concesionarea și închirierea se fac prin licitație publică, organizată în condițiile legii.

Pe cale de consecință, încheierea CONVENȚIEI NR. 49473/09.06.2010 (dintre PRIMARUL de atunci al  MUNICIPIULUI ORADEA – BOLOJAN ILIE-GAVRIL și VICEPRIMARUL de atunci al MUNICIPIULUI ORADEA – CARP GHEORGHE cu  FUNDAȚIA MAN), trebuia conform legii, precedată de o procedură de licitație publică, deoarece convenția, prin raportare la obiectul și obligațiile părților, mai sus indicate, reprezintă un contract de închiriere a unui bun proprietate publică.

Mai exact, ce este stabilit fără echivoc prin această argumentație Instituțională? 

FUNDAȚIA MAN a beneficiat ilegal și abuziv de încheierea CONVENȚIEI NR. 49473/09.06.2010 cu MUNICIPIUL ORADEA – reprezentat de numiții: BOLOJAN ILIE-GAVRIL în calitate de PRIMAR și CARP GHEORGHE în calitate de VICEPRIMAR – acesta asumându-și sprijinul direct pentru FUNDAȚIA MAN!!

Așadar, FUNDAȚIA MAN a fost ocupant ilegal pentru 10 ani al unui spațiu în suprafață de 654,26 mp (suplimentată ulterior)  în Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea, 

Deoarece FUNDAȚIA MAN NU A FOST SELECTATĂ PRINTR-O PROCEDURĂ TRANSPARENTĂ ȘI NEDISCRIMINATORIE, CONFORM LEGISLAȚIEI ÎN VIGOARE!

Coroborăm aceste concluzii preliminare cu ceea ce se demonstrează într-o altă situație cercetată de Instituții abilitate – solicitarea și obținerea ilegală a 7 milioane de euro din bani europeni, prin care aflăm că la data de 27.06.2017, a fost depusă cererea de finanțare aferentă proiectului (prin semnătură digital a primarului Bolojan Ilie-Gavril) împreună cu Declarația de eligibilitate (prin semnătură digital din 26.06.2017 a primarului Bolojan Ilie-Gavril) în care la punctul G, lit. l) s-a menționat ”în  cazul în care în clădire există spații/unități de clădire închiriate/date în folosință gratuită/concesionate unor persoane juridice, ocupanții (persoanele juridice) au fost selectați printr-o procedură transparentă și nediscriminatorie, conform legislației în vigoare și suprafața utilă aferentă acestor spații/unități de clădire nu depășește 10% din suprafața utilă totală a clădirii…

Numitul BOLOJAN ILIE-GAVRIL prin fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, prin fapte de corupție, cere și obține ilegal 7 milioane de euro bani europeni, prin DECLARAȚIA DE ELIGIBILITATE semnată electronic de acesta la data de 26.06.2017 și prin CEREREA DE FINANȚARE semnată electronic de acesta la data de 27.06.2017 – așadar fiind explicitată astfel și premeditarea și  forma continuă a infracțiunilor,

Deoarece FUNDAȚIA MAN ca ocupant  al suprafeței inițiale de 654,26 mp (care a ajuns să ocupe la momentul 26/27.06.2017 cca 1.000 mp) din Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea, nu a fost selectată printr-o procedură transparentă și nediscriminatorie, conform legislației în vigoare.

Mai mult chiar, după cum am mai demonstrat în episoadele anterioare ale blogului, nici FRESENIUS NEPHROCARE ROMÂNIA – un alt ocupant ilegal și abuziv a unei suprafețe imense din Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” ORADEA (clădire – etaj 2 și teren) nu are la baza semnării CONVENȚIILOR încheiate cu MUNICIPIUL ORADEA pentru închiriere/concesionare de teren și spații spitalicești din Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea nicio procedură de licitație publică

Cazul fiind identic din acest punct de vedere al nelegalității încheierii Convențiilor cu PRIMARUL MUNICIPIULUI ORADEA – BOLOJAN ILIE-GAVRIL precum  cel din cauza cu FUNDAȚIA MAN, 

Anume că și FRESENIUS este un ocupant ilegal și abuziv de spațiu din SPITALUL MUNICIPAL ORADEA care nu a fost selectat printr-o procedură transparentă și nediscriminatorie, conform legislației în vigoare.

Pe cale de consecință, 

Numitul BOLOJAN ILIE-GAVRIL, deși știa de modul ilegal și abuziv prin care au intrat și au fost menținuți cei doi ocupanță de spații din SPITALUL MUNICIPAL ORADEA, chiar cu suplimentare semnificativă ulterioară de spații acordate prin CONVENȚII la fel de nelegale pentru cei doi ocupanți ai spațiilor din Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea (FUNDAȚIA MAN și FRESENIUS),

Premeditând falsul care a stat la baza DECLARAȚIEI DE ELIGIBILITATE și CERERII DE FINANȚARE, cu atât mai mult cu cât suprafața utilă aferentă acestor spații/unități de clădire ale SPITALULUI MUNICIPAL ORADEA date spre închiriere/concesiune la FUNDAȚIA MAN și FRESENIUS  depășea 10% din suprafața utilă totală a clădirii,

Acesta face un scenariu mincinos potrivit căruia  SC FRESENIUS NEPHROCARE ROMÂNIA SRL ar fi plecat din spațiile ocupate înaintea emiterii acestor documente semnate digital de PRIMARUL BOLOJAN ILIE -GAVRIL ,

Deși sunt sute de martori și zeci de documente oficiale/instituționale care să ateste că FRESENIUS NEPHROCARE ROMANIA a plecat din aceste spații ale Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea abia la data de 15 aprilie 2019,

Cu aproape doi ani de zile după ce numitul BOLOJAN ILIE-GAVRIL dădea în fals DECLARAȚIA DE ELIGIBILITATE  – 26.06.2017 și CEREREA DE FINANȚARE – 27.06.2017!!!

Evident că numitul BOLOJAN ILIE-GAVRIL are complici (prezentați nominal în episoadele anterioare de pe blog) care au săvârșit fapte penale grave, ”acoperind” falsurile și concurând cu toții la obținerea ilegală a 7 milioane de euro din bani europeni.

Onorați Procurori, Polițiști, Specialiști ai SRI, 

Respectați-vă misiunea onorabilă de a apăra interesul public,

Respectați jurământul de credință depus în slujba Statului Român,

APLICAȚI LEGEA! OPRIȚI JAFUL REGIMULUI BOLOJAN DIN BANII PUBLICI!

Se impune ca Instituțiile abilitate  să intervină de îndată prin reținerea/arestarea  făptuitorilor și să demareze tragerea la răspundere penală a vinovaților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacian Foncea
Dacian Foncea

Alte articole