Skip to main content

Episodul III – Ministrul Sănătății de Bihor – coordonator al tuturor spitalelor din județ și ”Șefimea” PNL Oradea

| Dacian Foncea |

Domnule Prefect, Țiplea Dumitru

Am fost contactat de colegii din Municipal, din multe paliere de activitate, de la resurse umane, de la achiziții, de pe secții, și nu pot să nu iau poziție în numele lor, transmițându-vă că:

Starea de urgenţă nu dă dreptul nimănui să-şi bată joc de semeni şi de colegi! Și dacă trebuie să fie un Coordonator, analizați bine pe cine puneți, nici într-un caz pe Managerul Dr. Carp Gheorghe. V-am somat și în episodul trecut, acum vă furnizez și alte motive care să anuleze numirea Domnului Manager Dr Carp.

Știți ce a reușit cu mare succes până acum, Ministrul Sănătății de Bihor – coordonator al tuturor spitalelor din județ, Dr. Carp Gheorghe? Și-a dus la loc sigur, ferit de COVID toți prietenii, medicii-vedetă! Da, i-a scos din Municipal și le-a ”anulat șansa” de a fi în linia întâi. Sunt acei medici-vedetă care dintotdeauna au stăpânit Spitalul Municipal! Și întotdeauna s-a întâmplat tot ceea ce au vrut ei în Municipal! Și acum, Ministrul Sănătății de Bihor – coordonator al tuturor spitalelor din județ le-a făcut pe plac și i-a luat pe toți din fața pericolului. AU FUGIT DE RESPONSABILITATE ȘI DE AJUTORAREA COMUNITĂȚII TOȚI APROPIAȚII DOMNULUI DR. CARP DE LA MUNICIPAL, ÎN ACESTE CLIPE GRELE PENTRU OAMENI! Aceasta este de fapt și mai exact marea amenajare și pregătire a Municipalului în fața COVID-ului, mult trâmbiţată în presa locală! Ministrul Sănătății de Bihor – coordonator al tuturor spitalelor din județ și-a pus la adăpost medicii-vedetă, iar cei care au rămas în Municipal, ghinion, doar ei vor fi carne de tun. Pe lângă medicii-vedetă au mai scăpat deocamdată și cel mai probabil temporar și alții, dar este foarte probabil ca, spre deosebire de medicii-vedetă, într-o etapă imediat următoare aceștia să vină ca întăriri la linia întâi; ei au fost folosiţi doar ”ca acoperire” pentru ”dezertarea” medicilor-vedetă. Nicidecum nu vor veni acum în linia întâi acoliții Ministrului Sănătății de Bihor – coordonator al tuturor spitalelor din județ, care sunt bine protejați în prezent, pentru ca după ce trece valul COVID să se reîntoarcă șă facă ce vor ei în Municipal. Și chiar o protejată directă a Ministrului Sănătății de Bihor – coordonator al tuturor spitalelor din județ, a fost extrasă din linia întâi și cu ignoranță absolută față de colegii acesteia, în cel mai ostentativ și neargumentat funcțional mod posibil, a fost mutată în cel mai ferit loc de COVID din sistemul bihorean de sănătate!

Este inacceptabil ce se întâmplă! Această misiune ați dat-o Domnului Manager Dr. Carp Gheorghe, Domnule Prefect?! Dacă da, înțelegem că trebuie musai să-l anunțăm pe Domnul Ministru Vela (ca o concluzie obiectivă, nu ca amenințare) și să-i explicăm că starea de urgență pe plaiurile bihorene este doar un context legislativ în care un individ cu mandat de la ”împărăție” lasă în linia întâi pe cine are chef și  își ”duce la balcon” protejații. ! Starea de urgență nu reglementează puterea unor indivizi care ar avea astfel dreptul să-și bată joc de semenii lor! Starea de urgență reglementează niște puteri pentru anumite funcții din Statul Român pentru a sprijini populația în fața unui risc iminent, nu pentru a proteja anumiți indivizi de către Ministrul Sănătății de Bihor – coordonator al tuturor spitalelor din județ!

Nu înțelegeți că Bihorul nu are nevoie de un SUPERMAN, ci are nevoie de echipe în linia întâi, cu dotări de ATI (ventilatoare, monitoare de funcții vitale, sisteme de monitorizare, aparate de radiologie mobile, etc)? Ministrul Sănătății de Bihor – coordonator al tuturor spitalelor din județ și-a luat pe sus prietenii pe care trebuia să-i regăsim azi în linia întâi în Municipal și i-a lăsat pe fiecare pe unde le găsise câte un loc până trece COVID: spitalul CFR, Județean, etc…

L-aţi numit Coordonator suprem pe Managerul Spitalului Clinic Judeţean Dr. Carp Gheorghe, iar când au fost recentele probleme la Aleşd a spus doar că Managerul şi personalul au dat dovadă de inconștienţă. Și colegii din Municipal vor fi, din păcate, în așteptarea unei astfel de poziții a Ministrul Sănătății de Bihor – coordonator al tuturor spitalelor din județ, dacă va fi vreo problemă. Nu de coordonator al tuturor spitalelor din județ are nevoie sistemul sanitar bihorean în faţa COVD-19, nici de băgători de seamă, bihorenii au nevoie de un act medical calificat şi pregătit în faţa coronavirusului. Nu şefi din izolare vor salva comunitatea, niciodată, ci toate echipele din ture care primesc pacienți.

Degeaba pacienții dau o declarație pe proprie răspundere, aproape degeaba li se pune la frunte de către portar un termometru, riscul este major pentru colegii noștri, care trebuie sprijiniți, nu certați. Această generație de medici și asistenți, infirmieri și toți ceilalți colegi din linia întâi, nu au trăit și profesat ”în vreme de război”. Nu știm ce aduce ziua și noaptea, ce cazuri extreme și cât de ascunsă e molima. Dar cu atât mai mult, nu se poate îngădui să vină un coordonator suprem al tuturor spitalelor din județ și să amenințe cu închisoarea, după cum m-a informat un asistent medical, pe cei care nu-l ascultă. Dacă armata preia Spitalul Municipal, în stare de urgență, iar un Comandant cu funcție militară dă ordin, e altceva. Domnul Manager Dr. Carp Gheorghe nu poate fi învestit cu aceste competențe!

Orădeni, bihorenii, donează bani, aparatură medicală, echipamente și bunuri pentru a ajuta pacienții care vor ajunge în spital. În care spital? Ministrul Sănătății de Bihor – coordonator al tuturor spitalelor din județ a hotărât că în Municipal! Atunci de ce adună banii în fundația Județeanului? E doar o întrebare, nu mă interesează acum în mod deosebit, dar după ce trece valul…oamenii vor întreba unde sunt banii lor, și se va ajunge până la bonul de consum pe care s-au eliberat materialele, echipamentele…Și atunci vor vedea cei care au donat, dacă donațiile lor au ajuns în lupta cu COVID-ul din Municipal, din linia întâi.

Nu vreau să deranjez confortul niciunui om care a donat, asta nu e treaba mea, dar și în acest episod și în episoadele următoare voi explica pentru a se înțelege cu probe, de ce este necesar ca cei care donează să-l întrebe mai întâi pe Ministrul Sănătății de Bihor – coordonator al tuturor spitalelor din județ, apoi pe politruci și pe medicii-vedetă, de ce Spitalul Municipal are acum nevoie de donații? Această întrebare trebuie adresată în contextul în care din București până la Iași sau din Constanța până la Baia Mare, toți românii știu cât de excepțională este Oradea.

Oradea este atât de extraordinară și de excepțională, PRO TV face cele mai multe emisiuni cu Oradea și Oradea e ”pe sticlă” numai cu ”fapte bune”, pentru un singur motiv, oameni buni: Oradea plătește pentru promovare și reclamă la București!

Adevărata Oradea este cea care are pe cap Spitalul Municipal falimentar funcțional și medical de 10 ani! Spun de ani de zile că trebuie să salvăm Spitalul Municipal pentru comunitate, pentru oameni și am scris zeci de fundamentări, cu sute de pagini, dar decidenții consiliați tocmai de Ministrul Sănătății de Bihor – coordonator al tuturor spitalelor din județ din zilele noastre, m-au trimis la plimbare…

Așa că, am fost nevoit să scriu și episodul prezent, din păcate în stare de urgență:

Episodul III: AJUNGE, ”ȘEFIMEA” PNL ORADEA! AȚI ÎNGENUNCHEAT SPITALUL MUNICIPAL!

Cum a ajuns Spitalul Municipal în criza majoră în care se află, adâncind falimentul funcțional și medical, sub supravegherea din ultimii  zece ani a Domnul Manager Dr. Carp Gheorghe? Cine „i-a mai dat o mână de ajutor” domnului  Manager Dr.Carp Gheorghe, ca să poată aservi Spitalul public grupurilor de interese? Răspuns detaliat mai jos: Colegii Domnului Manager Carp,  politrucii PNL Oradea!

Oameni buni, Orădeni, Bihoreni,

Poate unii membri sau simpatizanți ai PNL,

În calitate de membru al Biroului Organizației Municipale al PNL Oradea, lansez azi în atenția tuturor, următorul: MANIFEST împotriva celor care au prăduit și au îngenuncheat Spitalul Municipal, furând dreptul orădenilor la un act medical corect și complet! Cu referire directă asupra acțiunilor

 LINGĂILOR, OPORTUNIȘTILOR din ”ȘEFIMEA” PNL ORADEA!

Ce a făcut Florin Birta ca Președinte al PNL Oradea?

Mai întâi a realizat scenariul de extragere din Biroul Politic al Organizației Municipale a PNL Oradea a lui Mircea Mălan și a ”oamenilor lui”. Încet-încet colegii din aripa Mircea Mălan au priceput cine e șeful sau mai bine înțeles…ȘEFII: Adrian Revnic și Forin Birta. Da, da! E corectă ordinea: fără o valoare politică sau organizațională care să-l recomande pentru această funcție politică, în lipsa unei carisme de partid, dar cu o aroganță maximă, Adrian Revnic și-a revendicat organizarea și așezarea PNL Oradea.

De ce trebuie să scape urgent PNL Oradea de Secretarul Revnic? Răspuns simplu: acesta este un fripturist și un lingău pe lângă Primarul Bolojan. Pe filiera Birta sau la o porție de macaroane, Revnic duce toate minciunile despre oricine nu-i convine direct la Primarul Bolojan. După ce a primit nejustificat și absolut gratuit demnitatea de consilier local, Primarul l-a făcut Director tehnic la OTL. Apoi Revnic a vrut să-și vadă fiica Director Financiar-Contabil la Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea. Aici i s-a defectat puțin mașinăria organizației de partid. I-a scăpat un amănunt semnificativ: Managerul spitalului public era Foncea! M-a sunat și m-a întrebat dacă acel concurs era pe bune? I-am răspuns deschis și imediat că, la fel ca toate celelalte concursuri filmate și corecte, postul de Director Financiar-Contabil nu poate fi promis nimănui: nici fostului Director Financiar Ec. Silaghi Maria, nici fiicei lui Adrian Revnic. A urmat concursul pe post, cu trei probe, cu participarea a trei candidați și cu rezultatele inserate mai jos, informații publice de altfel:

Oare nu ar putea fi toată povestea asta asimilată cu o faptă de corupție a Secretarului Organizației Municipale a PNL Oradea, Revnic Adrian, cu această funcție de conducere importantă în partidul aflat în majoritate de 2/3 din Consiliul Local care administrează Spitalul Municipal? Poate …? Vedem…după val!

Apropo, dacă tot suntem la acest subiect de posturi, Primarul Municipiului Oradea Ilie Bolojan a numit ca Manager interimar după ce m-a demis ilegal din funcția de Manager ocupată în 2018 cu concurs (pentru mine nefiind vreo sinecură PNL-istă ci o asumare a responsabilității comunitare), un economist care la concursul pentru postul de Director Financiar-Contabil, subordonat celui de Manager, a luat nota 3,80 la proba scrisă ( a se vedea mai sus în tabel). Credeți că e moral și corect? Credeți că pregătirea profesională o recomanda pe Ec. Silaghi Maria să ocupe postul de Manager, când a luat o astfel de notă rușinoasă pentru o funcție inferioară celei prezente, având niște subiecte elementare de rezolvat (evident că se pot face publice subiectele pentru cei interesați)? Poate acum trebuie adus în atenția publică dosarul cu plângerea penală depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pe numele Managerului Silaghi Maria pentru plata ilegală de multe sute de mii de lei din bani publici, banii amărâților din Programul Național de Psihiatrie!

Domnule Primar, Ilie Bolojan,

Chiar aveați nevoie de un astfel de Manager Interimar în loc să puneți la punct Spitalul Municipal în slujba comunității? Sigur că e mult mai convenabil și confortabil pentru Primărie și pentru Comandantul Suprem cu medicii-vedetă ai lui cu tot, un Manager Interimar precum cel prezentat mai sus decât un Manager ca Foncea!

Acum, pe vreme de restriște, de pandemie si boală COVID-19, Domnul Manager Dr. Carp Gheorghe a fost numit prin Ordin de Prefect ca să managerieze/coordoneze Spitalul Municipal! Un Manager Interimar precum Doamna Silaghia Maria evident că nu poate avea nimic de spus în fața Comandantului Suprem, doar semnează! Probabil ajunge doar că semnează cu titulatură…într-o echipă alături de Comandantul Suprem!

Chiar numai ăștia să vă fi fost ”oamenii de încredere”, Domnule Primar?                  

Ajunge cu ipocrizia în PNL Oradea! Trebuie să știe toată lumea cine și cum ”căpușează” de mai bine de 3 ani de zile spitalul public cu sprijin direct al PNL Oradea, prin Florin Birta și acoliți (mai ales de când e Birta la putere în PNL Oradea)!

Prezint pe scurt clarificarea triadei: Florin Birta – Codrean – Spital Municipal; cu atât mai mult cu cât din martie fostul director de îngrijiri, lider PNL Ioșia și candidat de Consilier Local al Consiliului Local la Municipiului Oradea, Barabaș, s-a întors ca Director la Municipal, deși nu are studiile necesare. Cu ce scop? Să refacă structurile mafiote desfăcute de Foncea! E simplu de înțeles!

Numitul Codrean Rareș (deja trecem la ”numitul” pentru că există suspiciuni rezonabile și întemeiate că numitul Codrean ar fi săvârșit fapte de natură penală) în reprezentarea SC HELION SECURITY SRL, se trezește în 2019 cu toate contractele de ”mentenanță a sistemelor” reziliate la Spitalul Municipal, contracte încheiate an de an, de 3 ani încoace fără înterupere.

Deja se făcea  gaură în ”cerul suprem” al PNL Oradea, acolo,…în OLIMP, în casa zeilor PNL-iști de Oradea:

Numitul Codrean – finul lui Birta – rămânea fără contractele pe bani publici la Municipal; până atunci încasase vreo 50.000 de euro, o parte semnificativă obținută ilegal și prin posibile acte de corupție. De ce corupție? Pentru că la nivelul Spitalului Municipal nu existau sisteme de protecție a datelor, sisteme de supraveghere la incendiu, sisteme de monitorizare acces, ci existau doar instalații răzlețe pe fiecare din aceste funcțiuni tehnice, nicidecum sisteme și, pe deasupra, total neîntreținute și nefiabile, nefuncționale și fără o elementară mentenanță (ex: o schiță a rețelei, curățare de praf a switch-urilor) atât pentru supraveghere la incendiu, pentru protecție a datelor, etc…A se vedea rapoartele firmelor care au evaluat sistemele care nu existau și pentru care numitul Codrean – finul lui Birta, primea contracte prin atribuire directă de trei ani încoace.

Firma HELION SECURITY a ”căpușat” trei ani spitalul public, până a ajuns Foncea la conducere!

Atașez Raportul Comisiei de analiză a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea nr. 26942 din 17.09.2019, care prin toți cei 8 membri (angajați cu funcții de conducere sau experți externi, asigurând o analiză completă din punct de vedere juridic, tehnic, economic, financiar), au concluzionat că facturile întocmite de numitul Codrean în reprezentarea HELION și solicitate la plată prin avocat Poinar Irina și prin reprezentantul Ministerului Sănătății în Consiliul de Administrație al spitalului public Dr. Pop Ovidiu Laurean, nu sunt exigibile la plată:

După cum se vede, Foncea nu a făcut parte din această Comisie! De influențat pe oricare din membri Comisiei, angajați sau experți externi, să fim serioși, nu avea cum să influențeze Foncea; nici pe auditorul extern, nici pe avocat, nici pe expertul extern. Foncea nu a participat la ședințele acestei Comisii!

Concluzia clară, fermă a Comisiei după analiza HELION: facturile nu sunt exigibile la plată! Se pare ca se conturează încă o escrocherie marca HELION!

Firma HELION  a mințit Spitalul public (sau o parte doar a sefilor de serviciu, fiindcă sunt unii care ar fi știut si ar fi fost chiar complici) cum că s-ar fi făcut mentenanță la niște sisteme care nu existau!

Documentele pe care am reușit să mi le scanez pe un stick de memorie anul trecut nu sunt nici confidențiale, nici secrete de serviciu, nici alte secrete. Sunt documente cât se poate de publice care stau garanție față în față cu faptele celor care și-au bătut joc de Spitalul Municipal, care doar au luat banii publici. Ce poate fi mai public decât a se demonstra că Spitalul Municipal nu are sisteme (informatic, de monitorizare, de alarmare la incendiu, de protecție date, etc…), ci doar instalții sporadice, nici alea funcționale. Dar contractele cu firma HELION – a finului Viceprimarului Birta, erau pentru mentenanță SISTEME! Care sisteme? Ele nu au existat niciodată, dar contractele și banii publici încasați de firma de casă a PNL Oradea sunt certitudini!

Mai jos vă atașez încă o captură dintr-un material de evaluare și expertizare realizat de un specialist, pentru a transmite public câteva din multiplele și gravele probleme de ”sisteme” pentru care firma de casă a PNL Oradea – HELION SECURITY – și-a luat banii, dar ”sistemele” au fost lăsate total la voia întâmplării.

Pe nimeni nici din interiorul spitalului, nici pe firmele contractate să aibă grijă de ”sistemele” spitalului public, nu i-a interesat de o bună așezare și funcționare a spitalului în slujba pacienților, de o inventariere a acestor disfuncționalități.

Se constată că spitalul public este la pământ în aceste săptămâni critice. Spitalul Municipal este falimentar funcțional de foarte mulți ani! Pe nimeni nu a interesat nici măcar să evalueze dezastrul în care se află spitalul. Șefimea PNL Oradea încă a și atestat și a girat menținerea în necunoaștere a realităților din Municipal, profitând și facilitând scurgerea de bani publici.

TOATE DOCUMENTELE PE CARE LE UTILIZEZ PENTRU A DEMONSTRA CĂ ÎN SPITALUL MUNICIPAL NU EXISTAU SISTEME FUNCȚIONALE, CONFORM EXPERTIZELOR REALIZATE DE PROFESIONIȘTI CALIFICAȚI, AU FOST PUSE LA DISPOZIȚIA PRESEI ÎN CONFERINȚĂ DE PRESĂ ÎN ANUL 2019 ȘI AU UN CARACTER PUBLIC, NESECRET!

Atașez extrase din rapoarte ale unor specialiști care au evaluat situația punctual, deloc aproximativ, ci prin testarea și funcționarea echipamentului, rețelei, softului.

La instalația de supraveghere la incendiu din Municipal ( locația Coposu), reprezentantii firmei HELION nu au făcut niciodată în cei trei ani vreo verificare sau mentenanță legala (care potrivit legii trebuia consemnată în registrul de întreținere a instalației, aspect care se verifică de ISU și care nu a fost găsit la niciun control, deci nu s-au efectuat niciodată servicii profesionalizate de întreținere), DAR BANII SI I-AU LUAT PE DE-A-NTREGUL!

Viceprimarul Florin Birta, Presedinte PNL Oradea, este nașul lui Codrean – reprezentantul HELION si cel mai probabil le ținea spatele la nivelul spitalului public, cel puțin prin fostul si mai nou readusul pe post (tot de Presedintele Birta Florin), director de îngrijiri, Asistent Barabaș Călin – avem dovezile necesare, stați liniștiți!

O fosta angajată surprinsă asupra altei fapte ilegale si ieșită subit la pensie, a spus răspicat firmei NEXIA (care a înjghebat anterior venirii firmei lui Codrean câteva instalații informatice și de supraveghere, asigurând ani de zile o funcționare normală măcar a acestor instalații) că  HELION preia contractele (pe toate!) că așa era voința politică! Evident că există martor (C. F.), care poate confirma în fața organelor de anchetă, în fața Judecătorilor, în fața polițiștilor că fosta angajată i-a spus în anul 2016 că NEXIA nu va mai lucra în Spitalul Municipal și va intra HELION.

Domnule Primar Ilie Bolojan,

Oare chiar a meritat să vă înconjurați cu astfel de oameni, și mai grav, să-i lăsați să atenteze irecuperabil la temeliile Spitalului Municipal, Domnule Primar? Populația așteaptă altceva de la PNL Oradea! Orădenii sunt deștepți, Domnule Primar Ilie Bolojan! Sunt umblați și nativ, pe bihoreni/orădeni îi prostești mai greu! Ei nu mai suportă minciuna, cârdășiile, șantajul din politica de pe Criș! Ați văzut bucureștenii cum au reacționat în ultimii ani la politica dâmbovițeană…, PSD-istă, PNL-istă, nu mai conta la un moment dat! Oamenii văd că Oradea crește, se dezvoltă, dar e tot mai dominată de grupuri de șmecherași aciuați sub umbrela politicului aflat la putere în Municipiu – PNL Oradea! De ce trebuie să girați cu umbrela PNL pupincuriști, fripturiști, superficiali, corupți, mincinoși, până la urmă poate, cu rezoluția Parchetului, chiar infractori?

Nu am făcut pe placul celor mai sus prezentați și nu am făcut concesii politice, considerând că acele obiceiuri nu caracterizează PNL-ul lui Bolojan! Domnule Primar, sper că nu m-am înșelat?! Pentru că nu am satisfăcut politica de cadre din PNL Ioșia și nu am tolerat scurgerea de bani publici către ”căpușarea” liberală, am fost victima unei agresive și nemaîntâlnite campanii mincinoase, de injurii și de defăimare la adresa mea! Până când credeți că oamenii vor tolera astfel de ”vârfuri” în PNL Oradea? Celor de lângă ei le va fi bine, dar cetățenii au maturitatea să judece minciuna și interesele de grup din jurul lui Birta. Deja se mișcă lucrurile în acest sens…lumea vorbește, nu sunt singurul. Sunt doar primul care spune răspicat și public…ceea ce este evident și demonstrat!

Domnule Primar Ilie Bolojan,

Probabil ati aflat că prin șantaj direct la Managerul Spitalului Municipal voiau să încaseze ilegal sume de bani publici; vă atașez extras, cu respectarea elementelor confidențiale de rigoare în raport cu activitatea unei Instituții de cercetare penală a Statului Român.

Am luptat singur împotriva castelor din partid, împotriva unor indivizi din interior care au în lucru la Instituțiile abilitate câte 3-4 dosare penale. După ce i-am demascat, medicii-vedetă v-au prostit să-i lăsați în pace, și pe ei și pe toți ceilalți…

Plângerea/denunțul penal atașat, al Spitalului Public prin Cabinet de Avocat, prin care se solicită efectuarea de cercetări la comiterea infracțiunilor de șantaj, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată și obținerea nelegală de fonduri, adresată DNA București împotriva reprezentanților HELION și împotriva numitului POP Ovidiu Laurean, fost membru in Consiliul de Administratie al Spitalului Municipal, este în cercetare la DNA București. Lunile astea grele de COVID vor trece, și DNA București va începe să lucreze…

Foncea nu poate fi acuzat de rea-credință sau ciudă ori ură împotriva lui Codrean și/sau HELION! Un respectabil Cabinet de Avocat din Oradea a apreciat că se întrunesc elementele acestor acuzații a numiților, ca urmare fiind realizată acțiunea către DNA București, pe care am depus-o împreună cu avocatul, șantajul fiind săvârșit împotriva mea.

Domnule Primar Ilie Bolojan, nu trebuie să căutați multe răspunsuri la întrebarea: ”Totuși, unde ar fi ajuns Spitalul Municipal dacă nu era COVID-19?” Spitalul public era luat bucată cu bucată de politrucii care fac parte din șefimea PNL Oradea si de „medicii-vedeta”! Despre medicii-vedetă va fi un episod următor. Ca să finalizăm cu Președintele Birta si finul lui, Codrean de la HELION:  numitul Codrean și HELION au forțat intimidarea Comisiei de licitații din cadrul Spitalului Municipal ca să se deschidă oferta lor la o licitație, chiar dacă nu se îndeplineau tehnic prin caietul de sarcini (aflându-se între timp, după cu am demonstrat cu înscrisuri, adevărul despre așa-zisele ”sisteme” din Municipal) condițiile legale pentru a se ajunge în această fază a unei proceduri de licitație, conform prevederilor legale în materie; dar, imediat ce am fost revocat, fără o decizie definitivă a instanței în acest litigiu cu firma HELION SECURITY, Managerul interimar a dispus Comisiei de licitații evaluarea ofertei firmei HELION SECURITY; Să fie o coincidență? Venirea din nou pe postul de Director de ingrijiri a acolitului lui Birta si al lui Codrean, tocmai când trebuia să se forțeze adjudecarea unei licitații, care demult trebuia anulată definitiv, pentru că cerințele caietului de sarcini nu mai sunt în concordanță cu realitățile din spital (aspect dovedit ulterior demararii procedurii), să fie și asta o coincidență? Nu! Deloc, Domnule Primar Bolojan!

Numitul Codrean a reclamat Spitalul la DNA București cum că s-a anulat o licitație deschisă la care depusese ofertă prin Helion. Ca să vedeți că funcționează vorba românească din popor că ”prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul”. Numai în urma acestei reclamații, angajații responsabili pe problemă ai Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea și-au dat seama după lansarea, ulterior anularea și mai apoi, contestarea acestei licitații, că numitul Codrean și firma HELION ar fi înșelat anterior spitalul public ani de zile. Mai exact, specialiștii, tehnicienii, experți externi și simpli angajați ai spitalului public (cu atribuții și responsabilități aferente în domeniu) au constatat că solicitările din caietul de sarcini nu corespund sub nicio formă sistemelor licitate, care se presupuneau existente și funcționale în spital, dar care în realitate lipseau.

Oameni buni,

Am reușit să arat care este grupul politic agresiv și neobrăzat  din PNL Ioșia, din PNL Oradea! Nicidecum ca un deserviciu pentru PNL! Dimpotrivă, trebuie să scăpăm de multe loaze din PNL Oradea!

Sunt câțiva ”lideri locali” care ne țin de proști și ei cred că restul lumii e surdă și mută, numai ei fiind ”pe val”!  

Până când să-i mai fi lăsat, oameni buni?

Un coleg din conducerea PNL îmi spunea în urmă cu câteva luni, că dacă Primarul Bolojan alege la întâmplare o doamnă angajată la întreținerea Primăriei ca să fie candidat pentru postul de Primar, o va scoate Primar. Dacă chiar ar fi adevărat, Oradea are o mare problemă: să o înlocuim pe femeia de serviciu din Primărie pe care Primarul Bolojan ar putea-o lăsa oricând în locul său,  și să luăm un caz mai palpabil, cu un scenariu foarte realist pe termen mediu și lung: Florin Birta Președinte PNL Oradea în continuare, poate chiar Primar (?!), și  se ajunge la un colaps în Oradea! Detaliez:

Ca să fii Președinte al PNL Oradea nu e suficient doar să fii pupincuristul Primarului Bolojan! Trebuie să ai multe alte calități alese, dar…Florin Birta, are minime avantaje față de orice alt contracandidat pertinent, la el predominând tinerețea (care se pierde încet-încet) și pupincurismul de 15 ani încoace pentru Primarul Bolojan.

Unde puteti să-l plasați pe Președintele PNL Oradea, Florin Birta, în această construcție a PNL Oradea? Fiecare dintre voi va răspunde, în sinea lui sau public, eu vă spun deschis și răspicat părerea mea: înainte de alegerile interne ale PNL Oradea, cam cu 3 ani în urmă, am fost invitat de Florin Birta și de mai puțin cunoscutul pe atunci Adrian Revnic, proaspăt recrutat se spunea de Primarul Bolojan. Am băut un ceai la Vandana și mi s-a solicitat sprijinul pentru Florin Birta. Urma să candideze la funcția de Președinte al PNL Oradea, iar pe Adrian Revnic urma să-l numească în funcția de Secretar al Organizației Municipale a PNL Oradea.

Nu fac un secret și vă spun ce le-am răspuns celor doi: ” Florine, te voi sprijini pentru a-ți permite să demonstrezi că poți să faci ceva pe propriile puteri, nu să rămâi în bășinile Primarului Bolojan!” Asta i-am spus eu, nu am cum să schimb un anumit cuvânt, că așa i-am spus, cuvânt de cuvânt la întâlnirea de recrutare în board-ul PNL Oradea și PNL Bihor și de sprijinire a candidatului Florin Birta.

Florin Birta a și ajuns Președinte PNL Oradea. Orădenii PNL l-au votat, având sprijinul tacit al Primarului Bolojan, depășindu-l la limită pe Mircea Mălan. De atunci, Florin Birta este presat continuu la scenă deschisă de către foștii membri PSD din Ioșia intrați în PNL Oradea (Ioșia), cum că aceștia l-au pus pe el Președinte PNL Oradea.

Evident că sunt membri PNL care au fost de mai multe ori martori (și care au înregistrat cu telefoanele discuțiile) la solicitările acestor foști membri PSD din Ioșia adresate Președintelui Florin Birta de a mă înlătura de la Municipal…pe motiv că lovesc în… PNL-iști.  Și încă ceva… acest grup acuză că toți au intrat Șefi și Directori în PNL când au venit din PSD, iar Foncea „i-a executat”! Sigur că aș face din nou la fel în raport cu astfel de oameni, indiferent ce politică ar face sau ce meserie/profesie or fi având.

Și eu am crezut în 2017 că trebuie să primească o șansă Florin Birta, așa cum au crezut mulți colegi din conducerile organizațiilor PNL din Oradea, colegi valoroși ca factură morală și profesională, pe care îi respect și îi îndrăgesc, oameni care au muncit în PNL și care oricând au puterea organizațională, ca lideri, să reașeze PNL Oradea pe un traseu politic sănătos. Numai că eu am deranjat interesele PSD-ului…, pardon, PNL-ului din Ioșia, făcând ordine și disciplină la Municipal, în fieful angajărilor politice de asistenți, infirmieri, îngrijitori, magazioneri,  etc…, fief păstorit de fostul si actualul director de îngrijiri, lider zonal PNL acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacian Foncea
Dacian Foncea

Alte articole