Skip to main content

Episodul IV: PRIMARUL BOLOJAN A FOST DIN NOU PĂCĂLIT de Ministrul Sănătății de Bihor Dr. CARP GHEORGHE și de MEDICII-VEDETĂ?

| Dacian Foncea |

Domnule Primar Ilie Bolojan,

Niciodată nu am spus că nu sunteți un lider de opinie, că nu veți mai câștiga încă trei mandate la Oradea, dacă o să îngăduiască Dumnezeu lumea asta,

Dar întotdeauna v-am spus să nu-l mai girați cu imagine pe Domnul Manager Dr. Carp Gheorghe&Compania,  și mai nou v-am demonstrat ce oameni îndoielnici aveți lipiți de Dvs.! Oricât încercați să dezmințiți public această situație, eu vă voi demonstra că oameni foarte apropiați Dumneavoastră, pe care-i girați cu maximă încredere și pentru care basculați zilnic autoritate personală, nu fac altceva decât să vă îndepărteze de acoperirea nevoilor orădenilor pentru serviciile de sănătate!

Am citit cu interes

la fel ca și alte câteva mii de simpatizanți ai Dvs.!

Nu mă așteptam să vă păcălească din nou ”Ministrul de Bihor”  Dr.Carp Gheorghe  și MEDICII-VEDETĂ!

Vă explic de ce în spatele Dvs., Managerul Carp Gheorghe și acoliții lui își fac interesele personale și de grup, iar Dvs. ieșiți pe facebook și le acoperiți mizeriile (eu sper că într-un idealism debordant de care dați dovadă legat de sistem), girându-le  practica ilegală și injustă față de ceilalți medici și față de comunitatea greu încercată!

Detaliez:

RESPECT TOTAL pentru medicii din LINIA ÎNTÂI! Șicei care sunt acum deja pe baricade și cei care sunt planificați ca echipe de sprijin, își vor face datoria, fiindcă ei asta știu dintotdeauna! Și după cum mai ies pe facebok dintre ei care mai apucă, să fim convinși că aceștia vor sta și nu vor fugi!

E un gest respectabil și era timpul să-l faceți pentru oamenii din Municipal, ale căror nume au fost dintotdeauna mult mai rar folosite decât un  Dr.Burtă, Dr.Bako, Dr.Sălăjan, Dr.Maghiar, Dr.Băloiu, mai nou reprimitul Dr.Ritli! Dar oare chiar, unde sunt aceștia? Oare să fi omis Dumneavoastră, Domnule Primar Ilie Bolojan, vreo linie din prima baricadă? Să verificăm încă o dată mesajul Dvs. de pe facebook…,….,…..

Nu, Domnule Primar, n-ați omis nimic, ați spus tot ce era de spus! Ăștia au plecat, sunt medici-vedetă, ei nu pot să-și sacrifice sănătatea în slujba comunității!

Dar dacă trebuie operat un copilaș cu o afecțiune chirugicală sau ortopedică și pe deasupra mai are și o suspiciune sau chiar o confirmare de COVID-19?  Surpriză! N-avem medic chirurg pediatru?! Oare vine de la Județean Domnule Medic-Șef Secție Dr. Băloiu sau va veni vreun tinerel medic pe care îl obligă cineva…Cine oare?

Chiar credeți că niciun pacient suspicionat ori confirmat cu COVID nu va avea nevoie de cardiolog?Sau de un consult interdisciplinar de medicină internă sau gastroenterologie? Dr. Burtă Ovidiu va interveni în forță, …desigur!  Sau la cardiologie, Medicul-Șef de Secție, Doamna Dr. Sălăjan! Să fim serioși…!

Pacienții care vor umple, din păcate, paturile de ATI, chiar nu vor avea nevoie de un consult de nefrologie?! Aici sigur va veni în echipat corespunzător în costum anti-COVID, Domnul Medic Șef Dr. Bako Gabriel! Oare…?

Chiar să se ducă toate pediatriile?! Consult de specialitate de ce nu dă acum cel mai bun prieten al Domnului Manager Carp, fostul Domn Ministru Ritli pe bune (nu doar de Bihor), în contract pe Ambulator? Unde este acum valoarea profesională dedicată comunității? A…era valoros doar în vara trecută, când fostul Ministru al Sănătății era dat afară de Foncea! Veți afla detaliat motivele reale, Domnule Primar, dacă doriți, nu doar ce s-a dat în presa vremii!

Domnule Primar, Ilie Bolojan

Ministrul Sănătății de Bihor, Domnul Manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, Domnul Dr. Carp Gheorghe, a făcut ceea ce a vrut și de data asta și v-a păcălit din nou!

Și-a luat medicii-vedetă și i-a dus departe de baricadă, departe de linia întâi! Au rămas …doar ai noștri! Nici nu știu cum să le spun! Declar deschis că îi respect  pe toți cei prezentați în materialul Dumneavoastră, Domnule Primar, dar mă simt obligat să scriu acest material pentru a simți și ei că suntem câțiva care știm ce se întâmplă acolo și mie nu îmi este frică să vorbesc! Sunt dator în fața sacrificiului lor, să nu tac! Eu nu o să am pretenția să citez din  Winston Churchill, mă voi limita doar la un citat dintr-o carte pe care mi-ați dat-o cu prietenie, acum vreo 13 ani: ”Obsequium amicos, veritas odium parit! ”, adică ”Lingușirea face prieteni, adevărul stârnește ură!” (Terențiu, Andria ).

Cu aceeași pritenie, Domnule Primar Ilie Bolojan, încerc să vă spun de mai bine de un an că lumea medicală nu e fraieră cum crede Ministrul Sănătății de Bihor – Dr. Carp Gheorghe, oamenii nu sunt atât de ușor de manipulat cum își închipuie acest marcant chip de lider medical al zilelor noastre, care mai are puțin și iese la pensie.  Și cu aceeași prietenie, vă mai spun:

AJUNGE CU IPOCRIZIA, Domnule Primar! Nu vă mai asumați măsuri aiuristice și de castă, marca Carp&Compania!

Domnul Manager Dr. Carp Gheorghe a adus sistemul sanitar din  Oradea la o limită de suportabilitate îngăduită cu greu, încât medicii nu mai dau doi bani pe aranjamentele lui, dar colegii medici au câte un post respectabil de medic…pe care nu sunt dispuși să și-l piardă! Au familii…și un salariu decent! De aceea nu-l contrazic pe Ministrul Sănătății de Bihor care tot ce spune este atât de … sfânt pentru Dumneavoastră, Domnule Primar!

De aceea mulți medici încă se abțin, dar eu, în numele multora, nu mai tac!

Dar, acum se poate pune o întrebare firească: bun domnule, dar pentru că pe medicii sus-pomeniți…și mai sunt și alții câțiva, Ministrul Sănătății din Bihor îi duce prin alte spitale, ferindu-i de COVID, doar pentru atât să fie etichetați MEDICI-VEDETĂ de către Foncea?!?

Nu…! Azi va fi prezentat doar un prim motiv de declarare a acestora MEDICI-VEDETĂ: ei controlează în sistem latifundiar (structuri de secții/specialități), cu organizare pe clanuri care nu se deranjează unele pe altele, semnificative alte venituri ascunse realizate în spitalul public, pe seama spitalului public și a pacientului simplu și amărât, care doar își caută ameliorarea sau vindecarea bolii.

Acești ”elitiști” TREBUIE SĂ DISPARĂ  DE TOT DIN MUNICIPAL, NU NUMAI ACUM DIN FAȚA COVID-ULUI! Sau cel puțin imediat, aceste practici imorale descrise mai jos, de cele mai multe ori ilegale, trebuie eradicate!

PROBE SCRISE ALE VERITĂȚII ÎN DEMASCAREA ”MEDICILOR-VEDETĂ”:

Dosarul Nr.1: Mi-a fost imputat un scandal legat de neacceptarea donațiilor în spitalul public. Din punct de vedere managerial nu a fost niciun scandal, ci doar aplicarea întocmai a cadrului legal, foarte bine reglementat, dar care nu era pe placul lui Burtă Ovidiu. Acest membru al conducerii interimare și temporare, Dr. Burtă Ovidiu are un interes direct cu firmele. Își ascunde în Declarația de avere veniturile încasate din studii clinice, nu le explicitează potrivit legii, ca sursă de venit. De ce se ascunde? De când este Director Medical Interimar nu-și afișează declarația de avere cu veniturile din studii clinice pe site-ul spitalului public, așa cum îl obligă legea. Ce ascunde și în 2020?

În Spitalul Municipal, pe autorizația de studii clinice a acestui spital public, pe aparatura/dotarea acestui spital al comunității, în timpul programului normal de muncă al medicului, pe pacienții spitalului, cu autorizația de malpraxis plătită de spital și cu multe alte obligații unele chiar extrem de  împovărătoare pentru spitalul bihorenilor, Dr. Burtă Ovidiu are în desfășurare două studii clinice, care-i aduc câteva sute de mii de lei ca venit propriu și personal, secret și față de managementul spitalului. L-a semnat și pe al treilea studiu clinic, dar, ca MEDIC-VEDETĂ, nu a mai avut nevoie nici măcar de acordul Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea, ci și-a arogat competența managerială necesară și chiar adresa poștală a spitalului public însușindu-și-o ca adresă de domiciliu (că așa dădea bine față de firma de medicamente) și a încheiat un studiu clinic desfășurat în spitalul privat, direct pe persoană privată Dr. Burtă Ovidiu. Redau documentul, care este de altfel cât se poate de public, pe site-ul spitalului, de patru luni încoace de când nu mai sunt Managerul spitalului (deci nu aveam cum să nu-l folosesc, din moment ce Directorul Medical Interimar l-a lăsat să fie public):

Momentul deconspirării acestui document a adus amenințările și la șantajul Doctorului Burtă la adresa Managerului Foncea. În biroul Primarului Ilie Bolojan, Burtă a spus: ”sau eu sau el!”. Primarul a ales…

Păi, aci de față avem un motiv suficient ca Dr. Burtă să fi fost dat deja afară de tot, vorbind într-un sistem normal, ceea ce este probabil că se va întâmpla până la urmă: ca Director Medical a derulat un studiu clinic neînregistrat la Spitalul public, pe pacienții Spitalului Public, etc. Apoi, se trezește sau cineva îl trezește și vrea să predea studiul de la Conf. Dr. Ovidiu Burtă – persoană fizică, dar cu adresa Spitalului Municipal că altfel nu putea avea loc studiul clinic (decât pe autorizația de studiu clinic a spitalului public, pe pacienții spitalului,  cu infrastructura spitalului, pe asigurarea de malpraxis a spitalului public) către Conf. Dr. Ovidiu Burtă-persoană fizică cu adresa din buletin. Atenție, este o novație a unui contract existent! Deci, contractul inițial există, pe numele  Dr. Burtă-persoană fizică cu adresa de Spital Municipal. Toate aceste contracte de studii clinice dintre medici ”investigatori” și firmele care desfășoară studii clinice, sunt ascunse. Întâmplarea a făcut ca firma să-i trimită lui Dr. Burtă novația contractului direct pe biroul lui Foncea; evident că destinatar  al corespondenței este Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea. NIMIC NU TREBUIE SĂ FIE MAI PUBLIC ÎN SPITALUL MUNICIPAL, DECÂT MIJLOACELE PRIN CARE POPULAȚIA A FOST FURATĂ ȘI SPITALUL PUBLIC ÎNȘELAT!

Instituțiile abilitate ale Statului Român trebuie să se sesizeze sau vor fi sesizate și trebuie să cerceteze această aroganță morală și  profesională a angajatului medic-vedetă Dr. Burtă Ovidiu, ce-i drept încă Director Medical Interimar, Medic Șef Secție probabil și Membru al Consiliului de Administrație. Cât lucru va avea ANI pe dosarul ăsta…de conflict de interese!Dosarul Nr.2: Un alt studiu clinic, al unui alt MEDIC-VEDETĂ, aceeași practică ascunsă, nelegală: spitalul public încasează din acest studiu clinic doar 16.791 euro, în timp ce medicul-vedetă încasează la secret în același studiu clinic 137.436 EURO, pentru 5 subiecți validați în studiul clinic. Adică după ce identifică și-i evaluează conform standardelor impuse de firma de medicamente pe toți cei 5 subiecți, investigatorul principal – adică ”medicul-vedetă” din Municipal, încasează în conturile private 137.436 EURO, în timp ce la spitalul public în contul de valută intră doar 16.791.

Multe Fundații, ONG-uri, firme de succes din Oradea, persoane fizice darnice au adunat bani ca să ajute Spitalul Municipal în fața coronavirusului! Din banii adunați de la acești EROI CARE AU ADUNAT ȘI AU DONAT bani, apratură, echipamente, și acestui medic din Municipal  care duce acasă aproape 140.000 de euro de care nu știa nimeni, cu certitudine  i s-a cumpărat echipament, pentru că Municipalitatea a lăsat ca ”Șefimea” din PNL Oradea și Ministrul Sănătății de Bihor să aibă grijă de Spitalul Municipal! În premieră absolută vă aduc în atenție sfidarea de care noi ca simpli cetățeni din Oradea și Bihor avem parte prin practica curentă a medicilor-vedetă. Sunt mai multe cazuri de MEDICI-VEDETĂ care fac sute de mii de euro pe spatele spitalului public și a pacienților amărâți și disperați și pe deasupra au reușit până acum să nu-i știe nimeni (decât ei între ei, că doar nu o să se calce pe interese) și să continue tot așa, înșelând spitalul, furând dreptul pacienților la un spital deschis comunității. Detaliez o corespondență financiară cu spitalul PUBLIC! Ce poate fi mai public decât banii din SPITALUL PUBLIC?! NIMIC!Trebuie să aflați TOT, oameni buni!

Se vede clar cum medicul-vedetă încasează de 8 ori mau mult decât spitalul public – care încasează doar 16.791 euro!

Oameni buni, orădeni, bihoreni,

Cum să mai permitem ca un MEDIC-VEDETĂ să adune banii cu sacul, prin șantaj și amenințare la adresa Managerului spitalului public, numai ca unitatea sanitară publică  să funcționeze la libera lor decizie, nu în cadrul legal și nici vorbă la dispoziția pacienților?! Până când să-i lăsăm pe aceștia să ne îngenuncheze spitalul public, să ne moară părinții cu zile, iar copiii să nu aibă condițiile așteptate potrivit vremurilor pe care le trăim în diagnostic și tratament uzual, doar pentru că medicii-vedetă, acoperiți de politruci, ne-au furat spitalul pentru a-și dezvolta interesele private și de grup?!

Câți orădeni și bihoreni și-au căutat traiul cotidian pe meleaguri străine, iar medicii-vedetă ne-au furat  acasă dreptul la un spital al orădenilor, de care, din păcate, azi avem nevoie cu toții mai mult ca oricând?! Câți părinți de medici îndură zi de zi nedreptatea din țară și dorul de copii, pentru medicii bihoreni plecați departe pentru un loc de muncă? Medicii-vedetă nu se duc nicăieri ca să se îmbogățească, ei sunt în Municipal de când e lumea și Municipalul e al lor, iar unii tineri medici bihoreni școliți și respectați în țară și străinătate n-au loc de vedete la ei acasă, în Oradea!

Atașez un tabel cu MEDICII-VEDETĂ și STUDIILE LOR CLINICE. Vreți să le vedem și lor într-o zi, într-un alt episod viitor, încasările și faptele ”de bine” din Municipal?!

Vă atașez o situație FĂRĂ REGIM CONFIDENȚIAL sau SECRET! O astfel de situație este cât se poate de PUBLICĂ, o voi pune la momentul potrivit pe site-ul SPITALULUI PUBLIC. Aceste studii clinice prezentate mai jos, se desfășoară în spitalul vostru, dragi orădeni, bihoreni. Nu v-a spus nimeni până azi câți bani fac medicii care sunt investigatori principali în aceste studii clinice. Dar vi s-a cerut acum două săptămâni să donați bani la Fundația Spitalului Județean ca să se cumpere măști și combinezoane, ori dezinfectanți și viziere pentru Municipal! Acești medici de ce nu ar trebui măcar să spună și ei azi, câți bani au încasat din aceste studii clinice, ca să nu mai cercetăm noi sau instituțiile abilitate? Declarațiile de avere?! Unul dintre acești medici a și renunțat la șefia secției numai să nu mai dea declarație de avere probabil! Și-a pus demisia și din postul de medic, voia să plece din spitalul public în urmă cu 4 luni,  iar după ce a reușit împreună  cu ceilalți medici-vedetă să-l convingă pe Primar că Foncea trebuie să plece din Municipal, nu a mai demisionat!

Medicii-vedetă chiar au crezut că nu se va afla adevărul? Degeaba se vor agita că sunt făcute publice secrete (comerciale? sau personale doar? Ale lor?),  în realitate dau publicității doar niște denumiri de sponsori care au beneficiat de parteneriatul cu SPITALUL PUBLIC, spitalul  vostru oameni buni și niște nr. de protocol(codificări)!

Așa că, Dragi Orădeni, Bihoreni

Aveți la liber, în aceste zile de mare încercare pentru noi toți, studiile clinice doar a încă doi medici-vedetă deocamdată…Davă va fi solicitare, trebuie musai să le vedem și încasările….Măcar la aceștia să fim atenți cu banii de donații…nu să nu le dăm echipamente pe care ar putea să și le cumpere (de ce nu?), dar măcar dacă se donează bunuri și mâncare…măcar să-i întrebăm dacă chiar vor din donații sau poate vor să-și cumpere ei un meniu! Sigur și l-ar permite din banii ascunși Spitalului Municipal! Și să rămână hrana și mai multă energie pentru medicii noștri, din linia întâi! Cei despre care vorbește Domnul Primar!

Domnule Primar Ilie Bolojan,

Când i-ați primit în audiență pe reprezentanțiii medicilor-vedetă care v-au cerut explicit să mă dați afară, v-au spus că sunt valoroși și dacă nu scăpați Municipalul de Foncea, pleacă ei, cu valoarea lor cu tot și, astfel, orădenii nu mai au medici valoroși.

Medicii-vedetă  v-au păcălit și atunci, Domnule Primar! În realitate valoarea medicilor-vedetă e prezentată mai sus, în cifrele alea, rotunde și incredibile pentru omul simplu. Acele sume de bani însușite de la spitalul public și ascunse orădenilor le dă valoare medicilor-vedetă care v-au vizitat! Despre valorile din acele contracte nu v-au spus nimic la audiență? Era culmea…nu? Vă spun eu acum despre valoarea lor profesională mai multe Domnule Primar: dacă îi dăm afară de tot pe MEDICII-VEDETĂ sau dacă îi lăsăm să plece așa cum v-au amenințat,  și cum i-a dus acum Ministrul Sănătății de Bihor pe la Județean, pe la CFR, e mult prea bine pentru pacienți, pentru Municipal! OAMENII ÎȘI VOR LUA ÎNAPOI SPITALUL DE LA MEDICII-VEDETĂ!

Domnule Primar, Spitalul Public e al oamenilor, cei simpli, bolnavi, de cele mai multe ori amărâți,  iar în numele comunității aveați obligația să vă informați corect și complet despre realitatea din Municipal și nu să-i ascultați orbește pe ”valoroși” și ”faimoși”, nici părerile anonime ale ”căpușelor” și infractorilor ascunși după pseudonime în ziarele electronice, ori fake-news-urile de pe facebook-ul unor indivizi dubioși!

Vedeți că știm, Domnule Primar, de ce trebuia să dispară Foncea de la Municipal? Ca să nu se afle în Oradea și în Bihor că Spitalul Municipal nu este al orădenilor, ci al clanurilor de medici-vedetă care au acaparat unitatea spitalicească publică în interes de clan, de grup, privat!

Și acum…surpriză:

SPITALUL MUNICIPAL are nu doar MEDICI-VEDETĂ, ci și ASISTENTE ȘEFE (cu post pe viață) VEDETE!

Și astfel, să mai lămuresc un subiect atât de comentat în Oradea anului 2019:

  • desființarea posturilor de asistent-șef de secție, ocupate pe viață, prin anumite proceduri…

Nu există cuprins în structura de personal, în niciun act normativ, postul de asistent medical șef de secție, ci doar funcția de asistent medical șef de secție. De aceea, respectând și aplicând cadrul legal, am decis corect desființarea posturilor de asistent medical șef de secție pe viață.

De ce nu am negociat și nu am stat pe gânduri, asumându-mi toate criticile posibile și înjurăturile unor șmecheri care susțineau aceste posturi? Mai jos vă detaliez cu documente, cum o asistentă șefă de secție cu post ocupat pe viață în anul 2008, folosește funcția prin abuz și înșelăciune, în interes personal.

Spre informarea publicului larg, este vorba de as. Serenciuc Nicoleta Carmen, Asistent Șef pe Viață la Secția Clinică Hematologie din Municipal. Este o membră marcantă a PNL Oradea și una din protejatele fostului și actualului director de îngrijiri Barabaș (angajații Municipalului știu foarte exact detaliile protecției și sprijinului reciproc dintre Barabaș, familia Serenciuc și PNL).

Fără acordul managementului spitalului, că doar avea sprijin la PNL Oradea și nu mai era cazul, această asistentă medicală  ȘEFĂ pe viață, încheie cu de la ea putere Contract cu firma AMGEN din Viena ca să desfășoare studiu clinic printr-o firmă privată din Orade, în Spitalul Municipal, neexistând niciun acord al conducerii spitalului public în acest sens, mă repet. Inserez Contractul, care vorbește de Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea, dar acestei părți nici nu i se transmite pentru semnare (după cum se poate vedea spitalul nu apare la semnături) acest Contract.

Asta nu e tot: vine Comanda emisă de AMGEN Viena în baza Contractului prezentat mai sus:

Mai exact, Asistent Medical Șef de Secție pe Viață, Serenciuc Nicoleta Carmen, ca reprezentantă a SC VITAL SAFE Oradea, desfășoară în timpul programului, pe pacienții secției,studiu clinic în Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea, fără să aibă niciun acord legal.  Ajungea că avea protecția PNL Oradea. Aveți în față dovada că în Municipal Legea nu mai trebuie respectată, interesele Spitalului Public nu contează! Baiul mare este că subiecții studiului clinic sunt pacienții spitalului public, care nu știu ce li se întâmplă și cărora evident li se încalcă foarte grav drepturile! O firmă privată din Oradea, fără niciun drept legal în spitalul public, folosea pacienții ca și cobai pentru o firmă din Viena, într-un contract privat și până acum ascuns de toată lumea!

Dar pentru Asistent Medical Șef pe Viață Serenciuc Nicoleta Carmen aceste aspecte de ilegalitate nu contează, miza financiară fiind una dolofană: vreo aproape 8.000 de euro la prima strigare, doar pentru ea…poate și pentru alții?… Atașez evident dovada banilor…

Și nici asta nu e tot! La data de 01.10.2019 când am desființat acest post de Asistent Medical Șef pe Viață (care evident este ilegal de când lumea, ca și celelalte încă  6 posturi similare), as. Serenciuc Nicoleta Carmen vine și spune că este de acord cu desființarea postului de șef deținut pe viață (până nu a venit Foncea în spital și nu a prins-o cu săvârșirea de posibile infracțiuni).

Dar acordul este dat numai cu condiția să rămână ca asistent medical pe aceeași secție de hematologie, adică lângă bani contractați pe firma privată cu firma din Viena (dovezi atașate mai sus):

Pentru motivele detaliate mai sus, posibile infracțiuni de care probabil se va ocupa Parchetul dacă va crede de cuviință, am desființat posturile de Asistent Medical Șef pe Viață, pentru că dincolo de nelegalitatea menținerii acestor posturi (legea reglementând foarte clar și limitativ doar funcția de asistent medical șef de secție, care nu e același lucru cu postul), Municipalul avea în unele din aceste asistente și alte VEDETE: Asistente Medicale Șefe pe Viață, membre PNL Oradea, în grija și subordinea fostului și actualului din nou director de îngrijiri.

Domnule Primar Ilie Bolojan,

Înțelegeți acum, măcar în al 12-lea ceas, ce mizerie și decădere morală și profesională este în Municipal? Înțelegeți cum a ajuns Municipalul în faliment medical și funcțional? Înțelegeți de ce mă înjură direct sau indirect, pe la colțuri sau pe față, de câteva luni bune încoace, câțiva șefulici politruci din PNL Oradea, care se folosesc ori de câte ori au ocazia de numele Dumneavoastră: Ministrul Sănătății de Bihor – Domnule Manager Dr. Carp Gheorghe, Președintele PNL Oradea Domnul Florin Birta, Secretarul General al PNL Oradea Domnule Adrian Revnic, șeful de zonă PNL Ioșia –fostul și actualul Director de Îngrijiri Asistent medical (fără studii superioare cum obligă legea pt. Ocuparea acestui post) Barabaș Călin? Aceștia și încă alții, dar care nici nu mai merită efortul să le invoc numele, mă înjurau în gura mare prin spital, pe facebook și în adunările PNL pe motiv că lovesc în… PNL-iști. Apoi, decât așa PNL-iști ca și ei și ca și Asistenta Serenciuc, mai bine fără ei! Pe dovezi…Domnule Primar Bolojan! Scrise, tipărite, oficiale,…nu vorbite!

Vedeți că știm, Domnule Primar, de ce trebuia să dispară Foncea de la Municipal? Ca să nu se afle în Oradea și în Bihor că Spitalul Municipal nu este al orădenilor, ci probabil se vrea a ajunge la mâna unui grup de interese  din PNL Oradea care au acaparat unitatea spitalicească publică în interes de clan, de partid, de grup!

Oameni buni, orădeni, bihoreni,

Vă asigur că mai avem o speranță pentru salvarea Spitalului Municipal în slujba comunității! Sunt cel puțin 20 de medici tineri, profesioniști,  cei mai mulți dintre aceștia rămași acum pe baricade, în linia întâi (doar o mică parte i-a folosit Ministrul Sănătății de Bihor Domnul Dr. Carp Gheorghe ca ”acoperire temporară” pentru ”medicii-vedetă” evacuați din fața COVID-19)! Acești MEDICI sunt dispuși în orice clipă să preia managementul medical al celui mai mare spital public din Bihor! Am vorbit de multe ori cu ei, sunt pregătiți, i-am organizat în Consiliul Medical al Spitalului Municipal (organul de analiză și decizie medicală potrivit Legii) și vor să schimbe radical ce s-a întâmplat și ce se întâmplă acum în Municipal, dau nu sunt încă lăsați de grupurile de interese care ar putea pierde controlul asupra spitalului! O parte din grupuri le-am descris detaliat  deja în acest episod.

Singura soluție viabilă pentru Municipal este să predăm, potrivit legii, managementul medical al spitalului acestor destoinici și dedicați profesioniști și pe care să-i sprijinim să anuleze definitiv influența MEDICILOR-VEDETĂ! Voi face publică  lista cu numele lor imediat ce îmi vor da acceptul în acest sens.

TREBUIE MAI ÎNTÂI DE TOATE SĂ TRECEM VALUL COVID DIN APRILIE CONVINȘI CĂ AM FĂCUT TOT CE ERA OMENEȘTE POSIBIL! APOI SĂ DĂM  SPITALUL ÎNAPOI OAMENILOR ȘI, ABIA APOI SĂ CURĂȚĂM SPITALUL MUNICIPAL! ÎN CELE DIN URMĂ, ORADEA VA AVEA UN SPITAL MUNICIPAL AL ORĂDENILOR!

Azi a fost o scriere mai lungă, cu multe dovezi, subiectul fiind de așa natură că nu putea fi rupt în mai multe episoade.  Sper că a fost o lectură cel puțin edificatoare, interesantă. Inedită sigur a fost!

Continuăm…avem drum lung…, dar vă asigur că NE VOM LUA SPITALUL ÎNAPOI DE LA MEDICII-VEDETĂ, DE LA POLITRUCI ȘI DE LA ”CĂPUȘE”!

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacian Foncea
Dacian Foncea

Alte articole