Skip to main content

EPISODUL IX: INJUSTIȚIE ȘI ABUZ LA CURTEA DE APEL ORADEA! SĂ FIE CORUPȚIE, IMPOSTURĂ SAU PROSTIE, ÎN JUDECAREA DOSARULUI LA CURTEA DE APEL ORADEA?

| Dacian Foncea |

Prezentul episod este o reacție la injustiția Curții de Apel Oradea în dosarul dezbătut mai jos și la acuzațiile denigratoare din articolul de pe BIHOR JUST: ”Dacian Foncea obligat la plata unor sume importante către Clinica New Medics”

La Curtea de Apel Oradea, în data de 28.05.2020, s-a judecat dosarul:

Nr. unic (nr. format vechi) : 259/111/2017 Data inregistrarii 07.01.2020 Data ultimei modificari: 02.06.2020 Sectie: Secţia I civilă Materie: Litigii de muncă Obiect: Pretentii Stadiu procesual: Apel

Părţi

Nume Calitate parte CLINICA NEWMEDICS SRL BUCUREŞTI LA CAB. AV.POINAR I. Apelant Reclamant FONCEA GHEORGHE DACIAN LA CAB. AV. OROS MARINA Intimat Pârât  

Şedinţe

28.05.2020 Ora estimata: 9:30
Complet: C3/a apel
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite ca fondat apelul civil declarat de apelanta Clinica New Medics SRL Bucureşti împotriva sentinţei civile nr. 1052/LM din data de 14.11.2019 pronunţată de Tribunalul Bihor, pe care o schimbă în parte, în sensul că: Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta Clinica New Medics SRL Bucureşti, împotriva pârâtului Foncea Gheorghe Dacian. Obligă intimatul pârât să-i plătească apelantei reclamante 141930,93 lei reprezentând 1 din suma de 283861,86 lei despăgubiri civile constând în contravaloarea serviciilor medicale nedecontate de CAS Bihor, aferente lunii iulie 2014, 8609,15 lei despăgubiri civile, constând în 1299,19 lei contravaloare bunuri nerestituite şi 7309,96 lei cheltuieli decontate nejustificat . Păstrează celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Respinge ca nefondat apelul declarat de apelanta Clinic New Medics SRL Bucureşti împotriva încheierilor de şedinţă din data de 25.10.2017 şi din data de 19.06.2019, pronunţate de Tribunalul Bihor, pe care le păstrează în întregime. Ia act de faptul că apelanta a arătat că va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. DEFINITIVĂ. Pronunţată în şedinţa publică din data de 28.05.2020
Document: Hotarâre  237/2020  28.05.2020

Această Hotărâre nelegală și abuzivă a Curții de Apel Oradea, modifică complet în părțile esențiale, fără bază legală, Hotărârea 1052/14.11.2019 a TRIBUNALULUI BIHOR, care analizând fondul, AJUNSESE LA O DECIZIE CORECTĂ, ȚINÂND CONT DE EXPERTIZA CECCAR:

Părţi

Nume Calitate parte CLINICA NEWMEDICS SRL Reclamant FONCEA GHEORGHE DACIAN Pârât  

Complet: Civil LM 6
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge acţiunea precizată formulată de reclamanta CLINICA NEW MEDICS S.R.L. în contradictoriu cu pârâtul FONCEA GHEORGHE DACIAN. Obligă reclamanta la plata sumei de 4000 lei, în favoarea pârâtului, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bihor. Pronunţată azi, 14.11.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Hotarâre  1052/2019  14.11.2019

Mi se pare incredibil modul în care un site de informații din justiție, un grup pe facebook care ar trebui să fie elitist și respectabil, crede și acceptă niște acuzații sterile, absurde, nefundamentate și total neserioase, chiar denigratoare, la adresa unui cetățean care nu are niciun mod de apărare. Nefiind membru al grupului închis BIHOR JUST, am primit acest articol după câteva zile, când deja era destul de răspândit și mediatizat, și am luat imediat apoi poziție utilizând un link, dar nu mi s-au publicat la Comentarii următoarele:

Bună seara!

Prin formularea articolului mă calomniați! Dacă ați fi redat hotărârea, fără a avea comentariile subiective și nelegale, până la alte decizii (extraordinare) ale instaței pe acest subiect, era o informare demnă de un site de justiție. Articolul acesta este o mizerie, pe care am mai întâlnit-o și în alte articole din acest site.

Nu cunoașteți realitatea și vreți doar spectacol, dar realizați un spectacol ieftin.

Spuneți că ” Profitând de calitatea sa de manager, care îi permitea acesul la banii societății, încasaţi numerar la punctele de lucru pe care societate le are în Oradea, a achiziționat bunuri, în interes strict personal pe care la momentul încetării contractului de muncă, şi predării inventarului nu lea restituit societății; tot din banii societăţii şi-a acoperit cheltuieli personale. În mod nejustificat, deşi era principala sa obligaţie de serviciu, a refuzat semnarea cu Casa de Sănătate, în numele societății Clinica NewMedics SRL, a contractului de servicii medicale pentru spitalizare de zi, prestate de spitalul privat în luna iulie 2014, efectul direct al acestui refuz fiind, nedecontarea de către CAS a contravalorii acestor servicii.”

Dar se remarcă explicit din hotărâre că în 7 ani cât am lucrat la acest angajator, deci 1000 de lei/an, deci 87 de lei/lună sunt acele cheltuieli personale cu care vreți neapărat să mă mânjiți. Tot după cei 7 ani de muncă vreți neapărat să mă murdăriți cu suma de 1299,19 lei, adică 15,5 lei/lună. Rezultă un total de aprox. 100 lei/lună, care a fost diurnă nedecontată de marele administrator german al firmei angajatoare și de un așa-zis minus de inventar (inventar pe care nu l-am avut niciodată). Deși a existat o expertiză contabilă realizată de un expert CECCAR, Curtea de Apel nu a ținut cont de expertiza care reliefa explicit că nu datorez nimic acestei frme. Așa a fost hotărârea Tribunalului Bihor. Contractarea cu CAS nu era principala mea atribuție, iar potrivit prevederilor Legii Contabilității doar Administratorul are atribuții de delegare – pe care mie nu mi le-a dat. Eu doar mi-am exercitat o prevedere din fișa de post.

Câteva amănunte: pentru acest investitor am semnat contracte de peste 6 milioane de euro și i-am înființat și organizat 8 spitale în România. A investit aproximativ 10 milioane de euro, iar prin aportul meu profesional a realizat o plusvaloare de 20 milioane de euro; deci, spitalele lui din România, azi sunt în valoare de 30 milioane de euro.

După explicitarea acestor sume, vă dați seama ce pagubă imensă, care în realitate nu există, i-am făcut marelui investitor cu 100 de lei/lună – care erau macaroanele pe care le mâncam cu șoferul într-o singură zi de delegație.

Distinse Domnule Avocat Doseanu – înțelegând că sunteți unul din administratorii site-ului,

Respectați-vă ținuta profesională, atitudinea justițiară și nu intrați în jocuri mizerabile!

Dacă nu retrageți afirmațiile defăimătoare la adresa mea, pentru care nu aveți nicio dovadă decât speculații ale unor avocați plătiți de fostul meu angajator,

Voi acționa în judecată site-ul Dvs! Prin acest articol și încă altele la adresa mea vă pierdeți credibilitatea de observator obiectiv și profesionist.

În speranța că, prin puține cuvinte v-am convins că ați procedat nelegal, imoral și agresiv la adresa mea,

Vă doresc succes pe mai departe în cariera Dvs și vă asigur că este o plăcere să ”mă bat” în fața instanței cu societatea Dvs. de avocatură reprezentând dintotdeauna partea adversă.

Să fiți sănătos și … curajos! Dar niciodată mincinos!

Apoi am mai scris un comentariu imediat după acesta:

Bună seara, Distinse Domnule Avocat Doseanu!

În virtutea dreptului la replică vă solicit să publicați comentariul meu anterior.

În caz contrar voi fi nevoit să urmez alte căi de comunicare. Nu acesta este interesul meu, ci … tocmai în virtutea site-ului Dvs. de justiție, vă solicit,

Să fiți corect și obiectiv!

Cu apreciere,

Dacian Foncea

Evident că nu mi s-au publicat nici până acum comentariile, fapt pentru care sunt obligat să reacționez pe blogul personal.

Știți de ce e atât de simplă această speță încât pot să o prezint inclusiv publicului larg? Pentru că doar au complicat-o avocații ADMINISTRATORULUI de la Clinica NewMedics, ca să poată permite unor judecători dispuși să eludeze adevărul.

Ca să vedeți cât e de simplu: la data de 15.07.2014 Clinica NewMedics trebuia să semneze contractul cu CAS Bihor, după multe runde de negocieri. Eu eram plecat în concediu învoit de Administrator. Deci cine trebuia efectiv să semneze contractul cu CAS? Se va vedea mai jos:

Deci eu eram plecat în concediu aprobat.  Una din zilele de concediu era în Ungaria, cu niște băi la Hajduszoboszlo, chiar în 15.07. 2014. Atașez dovada, evident:

Vedeți cum am demonstrat în câteva rânduri că am fost ilegal obligat de judecătoarele din completul Curții de Apel ca să achit o sumă de vreo 30.000 de euro pe care Administratorul de la Clinica NewMedics, deși aflat   în Oradea spune că ar fi trebuit să o contractez eu cu CAS Bihor în data de 15.07.2014, deși eram plecat în concediu de odihnă înafara României, pe bază de acte semnate și asumate chiar de cel care mă acuză și vrea acum banii mulți de la mine…prin hotărâre definitivă chiar. Hilar…, nu-i așa?!

Vedeți ce simplu este calculul prin care reiese că aș fi cheltuit nelegal, deși expertiza CECCAR spune cu totul altceva, o… imensă valoare, de 100 lei/lună, din banii unui investitor căruia prin activitatea mea cotidiană (aia prin care cheltuiam acei … 100 lei/lună) i-am adus încasări de 6 milioane de euro din activitatea de exploatare și vreo 20 de milioane de euro prin expertiza profesională. Tare,…nu-i așa?!

Aici mă opresc cu corespondența adresată Domnului Avocat Doseanu și site-ului pe care îl administrează  (cele două comentarii nepublicate de BIHOR JUST și scurta demonstrație juridică – la care să fim serioși, se pricepe mult mai bine –  fiindu-i singura corespondență destinată explicit),

 și continui explicând detaliat situația acestui dosar/proces:

Soluția Curții de Apel este una absurdă, nelegală, utopică!

Pentru stabilirea adevărului, dovedirea abuzului și ilegalității săvârșite de completul din cauza de la Curtea de Apel, cunoscând prevederile legale că amenințarea cu legea/justiția nu este faptă penală,

Evident că pregătesc reclamarea Completului de judecată din dosarul cauzei la Comisia de disciplină a Curții de Apel, dar și la SECȚIA PENTRU INVESTIGAREA INFRACȚIUNILOR DIN JUSTIȚIE pentru exercitarea de către această instituție a Atribuţiilor Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie:

a) efectuarea urmăririi penale, în condiţiile prevăzute în Legea nr. 135/2010, cu modificările şi completările ulterioare, pentru infracţiunile aflate în competenţa sa;

b) sesizarea instanţelor judecătoreşti pentru luarea măsurilor prevăzute de lege şi pentru judecarea cauzelor privind infracţiunile prevăzute la lit. a);

c) constituirea şi actualizarea bazei de date în domeniul infracţiunilor aflate în domeniul de competenţă;

d) exercitarea şi retragerea căilor de atac în cauzele de competenţa Secţiei, inclusiv în cauzele aflate pe rolul instanţelor sau soluţionate definitiv anterior operaţionalizării acesteia potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie;

e) exercitarea altor atribuţii prevăzute de lege.

În mod evident, așa obligă legea și  voi achita suma impusă NELEGAL la plată (dar executorie) de cele două judecătoare ale Curții de Apel Oradea. Foncea respectă legea și va achita acești bani.

Dar, îi voi recupera … și cu dobândă de această dată! Până atunci, atașez adresa avocatului, cu angajamentul benevol de plată, pentru a demonstra că nu mă feresc de răul care mi-a fost pus în scenă, NU MĂ ERIJEZ ȘI NU ÎNȘEL HOTĂRÂRI DEFINITIVE, CHIAR NELEGALE ȘI ABUZIVE.

URMEAZĂ CA ACEEAȘI CURTE DE APEL SĂ-ȘI ÎNDREPTE GREȘEALA PRIN PROCEDURĂ EXTRAORDINARĂ!

Grupuri de interese potrivnice interesului public, care ați furat dreptul la sănătate al oamenilor simpli, al pacienților amărâți,

Vedete influente în mediul politic, sanitar, polițienesc, de justiție,

CHIAR CREDEȚI CĂ NU M-AM AȘTEPTAT LA CE ESTE MAI RĂU, DUPĂ CE V-AM DEMASCAT NELEGIUIRILE?!

CHIAR CREDEȚI CĂ MĂ INTIMIDAȚI?!

DUPĂ CE M-AȚI DENIGRAT ȘI BATJOCORIT NEJUSTIFICAT, ALUNGÂNDU-MĂ APOI DE LA CONDUCEREA SPITALULUI MUNICIPAL, ACUM VREȚI SĂ ÎMI LUAȚI LA FEL DE NELEGAL ȘI ABUZIV CHIAR ȘI CASA? CE URMEAZĂ…?

DE CE SĂ NU URMEZE ȘI CERCETAREA VOASTRĂ, AIA DREAPTĂ, VENITĂ DE LA OAMENII OBIȘNUIȚI?!

DAR DE CE SĂ NU URMEZE APOI ANCHETAREA VOASTRĂ DE CĂTRE PARCHET ȘI POLIȚIE? POATE DIICOT SAU DNA! FAPTELE VOASTRE ADUC  JAF LA BANUL PUBLIC DE MILIOANE DE EURO PE AN, ÎN TIMP CE MIE MI S-A IMPUTAT NELEGAL PRINTR-O HOTĂRÂRE EXECUTORIE  SUMA DE 100 lei/lună, ȘI ĂIA DIN BANI DE LA PRIVAT – NESEMNIFICATIVI CA SUMĂ, NICIDECUM DIN BANI PUBLICI!

DA, AM AUTORITATEA MORALĂ ȘI PROFESIONALĂ SĂ STRIG DUPĂ TOȚI BANDIȚII DIN SISTEMUL SANITAR ORĂDEAN! CU ATÂT MAI MULT CU CÂT VĂ LUPTAȚI ÎN CONTINUARE SĂ MĂ DENIGRAȚI, SĂ-MI BATJOCORIȚI IMAGINEA PUBLICĂ! ACEST PROCES MĂSLUIT ÎMPOTRIVA MEA LA CURTEA DE APEL ORADEA ESTE ÎNCĂ O DOVADĂ  CĂ CEI CARE SE LEAGĂ DE VEDETE PIERD CU DREPTATEA ÎN MÂNĂ!

Oameni buni, orădeni, bihoreni,

Încă o dată am fost nevoit să vă demonstrez ”pagubele” care mi se impută! Multe episoade am prezentat pe larg motivele pentru care am fost prigonit de la Spitalul Municipal pentru că nu mai puteau vedetele fura, nu se mai putea acoperi neputința în raport cu pacienții, acum am explicat cum mi se face nedreptate deja … chiar în justiție.

Eu îmi văd de drum, dar de această dată trebuie să luptăm ca

SĂ ÎNVINGEM MAFIA ÎMPREUNĂ! DIN SĂNĂTATE! DIN JUSTIȚIE! DIN POLITICĂ!

CHIAR NU AM RĂBDAT DESTUL CU TOȚII?!

CHIAR TREBUIE SĂ MAI FIM BĂTAIA DE JOC A ACESTOR INDIVIZI?! CÂT SĂ-I MAI RĂBDĂM?!!!

”SĂ ÎNVINGEM MAFIA ÎMPREUNĂ!”

Susțineți această cauză prin like-uri!

De această dată vreau să vă simt lângă mine pe acest drum neumblat!

Pot merge singur înainte, hăituit de vedetele corupte sau putem duce o luptă comună, luându-ne fiecare porția de dreptate!

Haideți să fim împreună, printr-un simplu like, ca să le arătăm vedetelor cât de mulți suntem și cât de mult ne dorim DREPTATEA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacian Foncea
Dacian Foncea

Alte articole