Skip to main content

EPISODUL XI: PRIMĂRAȘUL DE ORADEA ACOPERĂ PROPAGANDA MINCINOASĂ A MAFIEI DIN SPITALUL MUNICIPAL

| Dacian Foncea |

PRIMARUL BIRTA a spus vineri, în cel mai firesc mod posibil, nici măcar la Diverse, după ședința Consiliului Local că: Începând cu data de 1 februarie, doamna Maria Silaghi a renunţat la funcţia de manager al Spitalului Municipal din Oradea și apoi vreau să-i mulţumesc doamnei Silaghi pentru toată activitatea.

Oameni buni,

Orădeni, bihoreni,

Să vedem cum e cu ”renunțarea” la funcția de Manager a SPITALULUI MUNICIPAL ORADEA a Managerului INTERIMAR SILAGHI MARIA (care putea fi în orice moment destituită, fiind interimară), și mai ales cui mulțumește așa frumos, ”pentru toată activitatea”, PRIMARUL BIRTA:

REALITATEA ESTE ÎNSĂ CU TOTUL ALTA, DECÂT CEA PREZENTATĂ DE PRIMARUL BIRTA, IAR POLITICUL ACOPERĂ FAPTELE PENALE DIN SPITALUL MUNICIPAL ȘI FACE SCENARII, ÎN LOC SĂ RESPECTE ȘI SĂ APLICE LEGEA ÎN INTERESUL ORĂDENILOR!

În timp ce Primăria minte orădenii și le sfidează cele mai elementare percepții ale realității,

MAFIA DIN SPITALUL MUNICIPAL ADUCE DEZASTRUL ÎN ORADEA!

Evenimentele din Piatra Neamț și ”Matei Balș” din București sunt tragedii care aproape că pălesc în fața nenorocilor din Municipal Oradea!

MOARTEA A ȘASE PACIENȚI LA ATI, RĂMAȘI FĂRĂ OXIGENUL VITAL PACIENTULUI CU COVID-19, ESTE ASCUNSĂ DE MAFIA DIN SPITALUL MUNICIPAL ORADEA!

MANAGERUL INTERIMAR SILAGHI MARIA A FOST ”DEMISIONATĂ”, INFRACTORII CREZÂND CĂ AȘA (sau CAM AȘA) SE VA ÎNCHIDE SUBIECTUL PENAL DE LA SPITALUL MUNICIPAL!

Mă simt obligat față de bihoreni și față de lege, să prezint realitatea:

De mulți ani încoace mă lupt singur cu această MAFIE din Municipal Oradea! O MAFIE care se bazează pe OMERTA de multă vreme, între mulți membri, din care pe o parte i-am tot prezentat, i-am reclamat, a căror fapte chiar le-am făcut publice de mai multe ori,… dar, MUNICIPAL ORADEA  a rămas cuibul acestor infractori, iar azi cu toții suportăm consecințele unui faliment medical, organizational și functional al SPITALULUI MUNICIPAL ORADEA, faliment declanșat de vreo 10 ani încoace!

Acum, ca parte a unei strategii de preluare a SPITALULUI MUNICIPAL de către comunitate, de scuturare de fărădelegile din MUNICIPAL, luptă pe care am pornit-o pe cont propriu încă din anul 2018, Conducerea medicală interimară a Municipalului TOCMAI S-A DEMASCAT definitiv!

În urmă cu o lună de zile am depus Instituțiilor și Autorităților Statului Român, abilitate să se implice și să rezolve tragedia din MUNICIPAL ORADEA, solicitarea atașată.

Am adresat-o strategic și Primăriei și Consiliului Județean…, iar Interimarii SILAGHI-BURTĂ-BARABAȘ au dezbătut o lună, și apoi

Concluzia:        OMERTA DIN MUNICIPAL ORADEA ESTE CONVINSĂ CĂ VA CÂȘTIGA ȘI DE ACEASTĂ DATĂ, ȘI VA RĂMÂNE ÎN PICIOARE, DOAR PRIN ”PREDAREA” MANAGERULUI DEMISONAR SILAGHI MARIA! DAR, CAPUL MAFIEI NU E ACEST MANAGER, ORICUM INTERIMAR, CARE ÎNTR-ADEVĂR A ACOPERIT FAPTELE PENALE DIN MUNICIPAL!

ÎN SPITALUL MUNICIPAL ORADEA ESTE DEZASTRU!  NU SUNT MEDICAMENTE!

PACIENȚI GRAV BOLNAVI AU MURIT CU ZILE LA SECȚIA ATI, FĂRĂ OXIGENUL VITAL!

CUM SE POATE MURI ÎN ORADEA ”FAPTELOR BUNE” FĂRĂ OXIGEN LA SECȚIA ATI?! VEȚI VEDEA POVESTEA COMPLETĂ ATAȘATĂ!

CONDUCEREA INTERIMARĂ A MUNICIPALULUI DIN ORADEA ESTE PARTE A PROPAGANDEI LOCALE CARE DOAR ”FACE IMAGINE”.

Dovada este una simplă: PACIENȚI CARE AU AJUNS DE PE SECȚIILE SPITALULUI COVID ÎN ATI, AU PLECAT LA CERURI (DUMNEZEU SĂ-I ODIHNEASCĂ ÎN PACE!) SAU AU MAI APUCAT SĂ SE REÎNTOARCĂ PE SECȚII DE UNDE AU FOST TRANSFERAȚI TEMPORAR PE ATI ȘI AU REVENIT CU FOILE DE OBSERVAȚIE SCRISE CU LIPSURILE DIN ATI –ul SPITALULUI MUNICIPAL!

MAI EXACT: MEDICUL ȘEF DE SECȚIE, DR. DOBRESCU ADRIANA, CARE ȘI-A DAT DEMISIA CEL MAI PROBABIL ÎN URMA RECLAMAȚIEI ATAȘATE (PRIMIND DE LA CONDUCEREA INTERIMARĂ O NOUĂ NUMIRE DE ȘEF SECȚIE ATI PE O DURATĂ DE DOAR O TREIME DECÂT NUMIRILE DIN ULTIMII 5 ANI, CONDUCEREA INTERIMARĂ PREGĂTIND ASTFEL CA ACEST MEDIC SĂ FIE ”PREDAT” AUTORITĂȚILOR ÎN URMA PLÂNGERII MELE), A DOVEDIT CE ÎNSEAMNĂ UN PROFESIONIST ÎN SĂNĂTATE.

DR. DOBRESCU ADRIANA A SCRIS ÎN FOILE DE OBSERVAȚIE TOATE NEAJUSURILE SEMNIFICATIVE DIN SPITALUL PUBLIC, CARE AU AVUT UN RAPORT DE CAUZALITATE CU DECESUL PACIENȚILOR ÎN SECȚIA ATI DE LA MUNICIPAL ORADEA, DIRECTĂ ȘI NEMIJLOCITĂ, SEMNIFICATIVĂ SAU CU UN IMPACT DIFERIT DE LA UN PACIENT LA ALTUL.

ACESTE ÎNSCRISURI ALE MEDICULUI ȘEF SECȚIE ATI DR. DOBRESCU ADRIANA TREBUIE NUMAIDECÂT IDENTIFICATE DE POLIȚIE ȘI DE PARCHET, CERCETATE APOI TOATE ACELE DECESE ”CU PROBLEME” CA ȘI CAZURI MEDICO-LEGALE, IAR MAFIA DIN MUNICIPAL ORADEA SĂ RĂSPUNDĂ ÎN FAȚA LEGII…ȘI CE VA FI DRAMATIC ÎNTR-ADEVĂR, ÎN FAȚA FAMILIILOR CELOR MORȚI CU ZILE LA ATI DIN MUNICIPAL ORADEA!

Am fost batjocorit în ultimii ani în continuu de PROPAGANDA  ”MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII DE BIHOR” – COORDONATORUL TUTUROR SPITALELOR DIN BIHOR, MARELE SENATOR PNL DE BIHOR, am fost hăituit ani de zile de LINGĂII și SUBMEDIOCRII lui CARP, de alți indivizi cu interese mari ca să dispar eu de la Municipal, care au creat adevărate scenarii de decredibilizare a mea.

Am fost îngenuncheat prin Hotărâri definitive ale unor judecători cel mai probabil corupți ai instanțelor orădene, tovarăși ai tâlharilor care m-au vrut distrus, fiind amenințat de altfel în acest sens în repetate rânduri.

Dar, cu toate aceste majore piedici, am mers înainte! Și încă acum este doar o haltă, de aici încolo suntem tot mai mulți pe acest drum justițiar! Războiul continuă până când mafia din MUNICIPAL ORADEA va fi preluată definitiv de Poliție și Parchet, nu asumată de puterea politică locală!

Solicit implicarea și descindenderea imediată a INSTITUȚIILOR ABILITATE pentru ridicare probelor (FOILE DE OBSERVAȚIE A TUTUROR PACIENȚILOR DECEDAȚI ÎN PANDEMIE LA SECȚIA ATI DIN MUNICIPAL ORADEA)!

Mulțumesc, în numele bihorenilor, Medicului Șef ATI Dr. DOBRESCU ADRIANA, care a demonstrat profesionalism și care nu s-a compromis cu Conducerea intermară SILAGHI-BURTĂ-BARABAȘ ca să ascundă morții plecați din culpa SPITALULUI MUNICIPAL ORADEA la cele veșnice!

VINOVAȚII TREBUIE LA UN MOMENT DAT SĂ PLĂTEASCĂ! INSTITUȚIILE ABILITATE TREBUIE SĂ PROBEZE VINOVAȚII, SĂ FORMULEZE ACUZAȚIILE, SĂ ÎNCEAPĂ CERCETĂRILE!

Și ca să clarific definitiv un aspect care va naște multă vâlvă în comunitate după aceste dezvăluiri: dacă Poliția sau Parchetul nu ridică numaidecât  toate Foile Clinice Generale de Observație ale tuturor pacienților decedați la ATI în vremea de pandemie COVID-19 la MUNICIPAL ORADEA, aparținătorii au dreptul legal să formuleze o cerere pentru a primi COPIA FOII DE OBSERVAȚIE a pacientului. De ce este necesar și legal acest demers al aparținătorilor? SIMPLU: la ridicarea documentelor din spital, s-a dat doar o externare prin deces cu diagnostic prin COVID-19. NU AU FOST RUBRICI CARE SĂ SURPRINDĂ CE TREBUIA ADMINISTRAT PACIENTULUI ȘI NU S-A PUTUT REALIZA! Ceea ce ar fi de dorit este ca Foile de Observație cu însemnări privind lipsurile de medicamente, de oxigen, etc…, să fie cât mai puține, iar aparținătorii care vor cere copia FOCG să știe că pacienților li s-a asigurat tot ceea ce se impunea în funcție de protocol și de starea pacientului.

MAFIA DIN SPITALUL MUNICIPAL ORADEA A ADUS ACEST SPITAL ÎN DERIZORIU, ȘI-A BĂTUT JOC DE PACIENȚI ȘI DE BIHORENI!

CE ESTE LA FEL DE GRAV, ESTE CĂ ACEASTĂ MAFIE DIN MUNICIPAL A PĂTAT IMAGINEA ADEVĂRAȚILOR PROFESIONIȘTI CARE AU LUPTAT PENTRU VIAȚA PACIENȚILOR ȘI CARE ȘI-AU SACRIFICAT SĂNĂTATEA LOR PENTRU COMUNITATE (MEDICI, ASISTENȚI MEDICALI, INFIRMIERI, ÎNGRIJITORI, BRANCARDIERI, PRECUM ȘI TOT CELĂLALT PERSONAL MEDICAL ȘI AUXILIAR CARE ȘI-A FĂCUT PE DEPLIN DATORIA)!

AM LUPTAT SĂ OPRESC ILEGALITĂȚILE ȘI ABUZURILE DIN MUNICIPAL ORADEA, AM FOST SINGUR PÂNĂ ACUM! SOLICIT AUTORITĂȚILOR STATULUI CA ACUM SĂ SE IMPLICE ȘI SĂ FACĂ LUMINĂ! Pot să indic Instituțiilor abilitate nume, fapte, martori! Sunt convins că toți colegii de bună credință din Municipal vor începe să vorbească, pentru că acum este momentul de a se scutura fiecare de o povară dusă ani de zile: aceea de a nu putea vorbi. Tăinuindu-se faptele nelegale, abuzurile, neajunsurile, înjosirea și minciuna din MUNICIPAL, va adânci și mai mult colapsul acestui spital public, controlat de ani buni de o mână de tâlhari.

PACIENȚII NU MAI TREBUIE SĂ FIE VICTIMELE IMPOSTURII PROFESIONALE …ȘI CHIAR UMANE, A MAFIEI DIN MUNICIPAL ORADEA!

TIR-UL FRIGORIFIC PLIN DE CADAVRE DIN CURTEA SPITALULUI MUNICIPAL ORADEA (DESPRE CARE PRESA OBEDIENTĂ NU SCRIE NIMIC, DEȘI E ACOLO DE 4 LUNI), NU MAI TREBUIE SĂ ASCUNDĂ IMPOSTURA PROFESIONALĂ ȘI MORALĂ A TÂLHARILOR DIN MUNICIPAL!

 PROFESIONIȘTII ACESTUI SPITAL NU MAI TREBUIE SĂ STEA CU FRICA DE A DA SEAMĂ AUTORITĂȚILOR, PENTRU NELEGIUIRILE UNORA!

Atașez Plângerea depusă în urma căreia ”au demisionat-o” pe Managerul Interimar SILAGHI MARIA, cea căreia PRIMARUL BIRTA îi aduce mulțumiri publice pentru ”toată activitatea”. Urmează oare aceleași mulțumiri și pentru DIRECTORUL MEDICAL BURTĂ OVIDIU și pentru CONSILIERUL LOCAL și DIRECTOR DE ÎNGRIJIRI BARABAȘ CĂLIN IULIAN…? Ajunge cât de curând la MUNICIPAL ORADEA și CORPUL DE CONTROL din MINISTERUL SĂNĂTĂȚII – atașez răspunsul care confirmă.

Așa că, acum e momentul ca orădenii, bihorenii, să-și ia SPITALUL PUBLIC înapoi de la infractori, de la politicieni, de la indivizii care au ”murdărit” halatele albe preț de peste un deceniu, și care pe baza legii tăcerii au supus SPITALUL MUNICIPAL cu peste 1000 de paturi și peste 1500 de angajați, în interes de grup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacian Foncea
Dacian Foncea

Alte articole